Brokoļu un kokosriekstu zupa

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Šī zupa ir lieliska recepte, lai brokolim piešķirtu Āzijas garšas un veselīgo dārzeni iemānītu arī tiem, kas par brokoļiem nav stāvā sajūsmā. Brokolis zupai dod konsistenci un zaļo krāsu, bet tas veikli pārņem intensīvās garšas no ingvera, halapenjo pipara un kokosriekstiem.

Sastāvdaļas

  • 1 šalotes sīpols
  • 2 ēdamkarotes sarīvēta ingvera
  • 1 laims
  • 3 daiviņas ķiploku
  • 1 halapenjo pipars (bez sēkliņām)
  • 1 ēdamkarote kokosriekstu eļļas
  • 1 l dārzeņu buljona
  • 1 saldais kartupelis
  • 500 g brokoļu
  • ½ tējkarotes sodas
  • 400 ml kokosriekstu piena

 

DEKORAM

biešu lapas, sinepju dīgsti, maizes grauzdiņi un laims

Pagatavošana

  1. Sablendē šalotes sīpolu, ingveru, ķiploka daiviņas, laima sulu un halapenjo piparu, līdz izveidojusies viendabīga pasta.
  2. Katlā karsē kokosriekstu eļļu kopā ar pastu pāris minūtes, līdz pasta ir viegli zeltaina. Pievieno buljonu, saldo kartupeli un uzvāra. Vāra pāris minūtes, tad pievieno brokoli un nedaudz sodas, lai brokoļi nezaudēto zaļo krāsu.
  3. Visu vāra vēl 10 minūtes, līdz brokoļi un pārējie dārzeņi mīksti. Pievieno kokosriekstu pienu un vēlreiz uzvāra.
  4. Visu liek blenderī un maļ, līdz iegūta viendabīga un krēmīga konsistence. Pēc garšas pievieno sāli, piparus un laima sulu.
  5. Pasniedz dekorētu ar kokosriekstu pienu, laimu un svaigiem zaļumiem.