Inga Kalniņa ir divu blogu autore (“Le Petit Pot” un “UrbanicOrganic”) un mamma divām jaukām meitenēm – Grētai Teodorai un Florencei Rozei, kas iedvesmoja Ingu sarakstīt savu pirmo grāmatu “Pilnām Mutēm” un izveidot pirmo pavārburtnīcu bērniem latviešu valodā.
Brokastu sacepums ar spageti
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Ja iepriekšējā vakarā gatavojat pastu, tad, ļoti iespējams, esat uzvārījuši par daudz! Patiesībā šim sacepumam der jebkuri makaroni, kas palikuši pāri no iepriekšējās dienas maltītes! Tā taču notiek bieži, vai ne?
Sastāvdaļas
100 g jau gatavu spageti
4 olas
200 ml piena
sauja kaltētu tomātu
100 g bekona
olīveļļa
sāls, pipari
Pagatavošana
Vispirms novāra spageti.
Sagriež saulē kaltētos tomātus un bekonu. Bekonu var mazliet uz pannas apcept.
Bļodā iesit olas, saputo kopā ar pienu un sāli, pievieno tomātus un bekonu.
Cepamajā traukā (vai pannā, ko var likt krāsnī) ielej olīveļļu, skaisti izkārto spageti (uz apli) vai citus makaronus un pa virsu lej omletes masu.
Cep līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī ~ 20–30 minūtes, līdz sacepums ir gatavs, nazis iziet cauri, bet paliek sauss.
Komentāri: