Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
BROKASTU MAIZE AR ROMESKO MĒRCI
Viegla
līdz 30 min
2 personām
Sastāvdaļas
2 olas
2 “Hanzas Maiznīcas” Toste sēklu rikas
sauja rukolas
1 avokado
4 ēdamkarotes krēmsiera
sauja dīgstu
ROMESKO MĒRCEI
400 g grilētas marinētas paprikas
4 plūmju tomāti
160 g mandeļu
sauja svaigu pētersīļu
2 ēdamkarotes olīveļļas
1 tējkarote sāls
2 daiviņas ķiploku
sula no ½ citrona
Pagatavošana
Pagatavo romesko mērci. Blenderī liek visas sastāvdaļas un samaļ viendabīgā konsistencē. Mērce gan sanāks krietni vairāk nekā divām porcijām, bet to lieliski var izmantot dažādās receptēs – klāt pie pastas, sautējumiem vai arī uz maizes vienu pašu.
Uz vidēji lielas uguns liek pannu ar olīveļļu un uzkarsē. Pannā iesit divas olas un cep 1–2 minūtes līdz sev vēlamajai konsistencei.
Maizes rikas liek tosterī un apgrauzdē zeltaini brūnas.
Uz maizītes apakšējās rikas biezā kārtā klāj romesko mērci, pāri kārto rukolas lapas un šķēlītēs sagrieztu avokado. Pāri liek svaigi izceptu olu un kressalātus vai dīgstus. Uz maizītes augšējās rikas biezā kārtā klāj krēmsieru, to liek pāri jau sagatavotajai maizei.
Komentāri: