fbpx

Brioš eklēri

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

PLAUCĒTAI MĪKLAI

  • 100 ml piena
  • 100 ml ūdens
  • 90 g sviesta
  • 3 g sāls
  • 5 g pūdercukura
  • 110 g miltu
  • 200 g olu

 

ŠOKOLĀDES KRĒMAM

  • 200 ml piena
  • 100 g olu dzeltenumu
  • 50 g cukura
  • 15 g kartupeļu cietes
  • 1 vaniļas standziņa
  • 100 g šokolādes

 

ŠOKOLĀDES GLAZŪRAI

  • 100 g šokolādes (baltajiem eklēriem baltā, tumšajiem – tumšā)
  • 100 ml saldā krējuma

Pagatavošana

  1. Katliņā lej ūdeni un pienu. Pievieno sāli, sviestu un pūdercukuru. Visu sajauc kopā, liek uz plīts un uzvāra.
  2. Pakāpeniski pievieno miltus, visu laiku maisot.
  3. Kad mīkla uzmet pirmo burbuli, noņemt no plīts un pa vienai pievieno olas, visu laiku maisot ar putojamo slotiņu. Mīkla ir gatava, kad tā sāk atlekt no katliņa malām.
  4. Mīklu nedaudz atdzesē, tad liek konditorejas maisiņā un uz cepešplāts, kas apklāta ar cepamo papīru, izspiež vienāda izmēra “desiņas”.
  5. Cep 35 minūtes līdz 165 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī. Pēc tam atdzesē.
  6. Sagatavo krēmu. Olu dzeltenumus saputo kopā ar cukuru. 30 ml piena sajauc kopā ar kartupeļu cieti. 170 ml piena lej katliņā, pievieno sēkliņas no vaniļas pāksts un uzvāra. Noņem no plīts un pakāpeniski iemaisa olu un cukura masu un to pienu, kas sajaukts ar kartupeļu cieti. Tumšajiem eklēriem šajā brīdī pievieno arī šokolādi. Liek atpakaļ uz mazas liesmas un visu laiku maisa, kamēr krēms sabiezē. Ja rodas kunkulīši, izkāš caur sietu, un liek ledusskapī krēmam sastingt.
  7. Pagatavo glazūru. Bļodiņā salauž šokolādi mazākos gabaliņos. Saldo krējumu uzvāra un pārlej pāri šokolādei. Maisa, līdz iegūta viendabīga masa. Atdzesē līdz ~ 45 °C temperatūrai.
  8. Formē eklērus. Katrai kūciņai apakšējā daļā izveido caurumiņu, piemēram, iedurot konditorejas uzgali, un ar konditorejas maisa palīdzību iepilda krēmu. Kad tas paveikts, katru eklēru dekorē ar šokolādi – tumšo tumšajiem, balto – gaišajiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: