Bretaņas sviesta cepumi ar citronu krēmu

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sāļā sviesta cepumi ir viens no labākajiem cilvēces izgudrojumiem! Šie cepumi kopā ar svaigu un mazliet skābenu citronu krēmu ir lielisks deserts. Mīklas pārpalikumus iesaku sacept un sadrupinātus uzglabāt burkā līdz reizei, kad cepsiet siera kūku. Būs lieliska pamatne!

Sastāvdaļas

  • 60 g olu dzeltenumu (3–4 olas)
  • 120 g pūdercukura
  • 130 g sālīta sviesta istabas temperatūrā
  • vai 130 g sviesta + 3 g smalkā sāls
  • 180 g kviešu miltu
  • 9 g sausā rauga

Pagatavošana

  1. Ar mikseri saputo olu dzeltenumus kopā ar pūdercukuru, līdz masa ir gaiša un pufīga.
  2. Atsevišķā bļodā iesijā miltus, smalko sāli (ja izmanto nesālītu sviestu) un sauso raugu.
  3. Olu un cukura masai pievieno miltus, labi samaisa vai saputo ar mikseri (lēnā režīmā), beigās pievieno sviestu.
  4. Samīca mīklu, līdz tā kļūst viendabīga. Ietin to pārtikas plēvē un uzglabā ledusskapī vismaz 1 stundu. Vislabāk, līdz nākamai dienai. Mīklā ir daudz sviesta, tādēļ ar to būs grūtāk strādāt. Es iesaku nestrādāt uz siltas darba virsas (piemēram, virs strādājošas trauku mašīnas) un pirms mīklas rullēšanas atdzesēt rulli ledusskapī.
  5. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170 °C temperatūrai.
  6. Mīklu izrullē apmēram 1 cm biezumā (jo plānāki šie cepumi, jo trauslāki), un ar metāla apļiem (vai cita veida formām, piemēram, piparkūku) izspiež cepumus. Uz pannas tos liek kopā ar metāla formu, jo sviesta dēļ mīkla var izplūst. Formiņas ietaukot nav nepieciešams.
  7. Liek cepumus krāsnī uz kādām 20 minūtēm. Apmēram pēc 10 minūtēm var noņemt metāla apļus un turpināt cept, līdz cepumi ir zeltaini.
  8. Izņem no krāsns un atdzesē. Ēd kopā ar svaigi gatavotu citronu krēmu vai karameli, vai ievārījumu. Iespēju ir daudz!

Komentāri:

Jūsu komentārs: