BRAAI

Viegla
līdz 30 min
6 personām

Vārds braai apzīmē vienu no vispopulārākajiem ēdieniem Dienvidāfrikā, jo tas ietver visus ēdienus un produktus, ko var pagatavot uz grila vai cept virs oglēm. Ar šo vārdu nereti tiek apzīmēti kā gaļas, tā zivs un pat dārzeņu ēdieni, jo visiem kopīgs ir viens – labi pavadīts laiks lielākā draugu kompānijā, kamēr uz grila cepas kas gards. Šoreiz pavisam vienkārša recepte asi marinētai vistai.

Sastāvdaļas

  • 6 vistas filejas

MARINĀDEI

  • 230 g tomātu mērces
  • 50 ml Vusetras mērces
  • 50 g aprikožu ievārījuma
  • 1 tējkarote etiķa
  • 300 ml ingveralus jeb ginger beer
  • šķipsna sāls
  • ½ tējkarotes svaigi maltu melno piparu
  • 1 tējkarote čili pārslu

Pagatavošana

  1. Visas marinādes sastāvdaļas sajauc kopā, gaļu iemarinē tajās un liek ledusskapī uz pāris stundām savilkties ar garšām.
  2. Vistu ņem ārā no marinādes, notecina lieko marinādi un cep uz grila no katras puses aptuveni 5 minūtes, ik pa laikam apgrozot, lai marināde nepiesvilst.
  3. Pēc tam cep krāsnī vēl 20 minūtes.
  4. Pasniedz ar grilētiem dārzeņiem – brokoļiem, pakčoja salātiem vai grilētu papriku.