Labāk pazīstama kā Našķoties Zane. 2019. gada Zane sarakstīja savu pirmo grāmatu “Našķoties”, kas izrādās konkrētā gada pirktākās grāmata Latvijā. Zanes receptes visbiežāk ir vienkāršas, viegli atkārtojamas un tādas, kas vienmēr izdosies. Tipiskākie ēdieni ir tieši komfortēdieni- gan sāļi, gan saldi.
Biezpienmaizītes ar rozīnēm
Viegla
līdz 2 h
6 personām
Sastāvdaļas
MĪKLAI
280 g miltu
200 ml silta piena
30 ml eļļas
7 g Dr. Oetker sausā rauga
30 g cukura
šķipsniņa sāls
PILDĪJUMAM
380 g biezpiena
1 ola
50 g cukura
40 g rozīņu
30 g kviešu miltu
1,5 tējkarotes Dr. Oetker vaniļas cukura
ola maizīšu apsmērēšanai pirms cepšanas
pūdercukurs gatavo maizīšu apbēršanai
Pagatavošana
Bļodā ber raugu, pievieno cukuru un 100 ml silta piena, apmaisa, atstāj uzrūgt 10 minūtes, tad pievieno atlikušo pienu, eļļu, sāli un miltus, un ķepīgo mīklu mīca apmēram 10 minūtes.
Mīklas bļodu apklāj ar tīru dvielīti un atstāj siltā vietā uz stundu uzrūgt.
Pagatavo pildījumu. Rozīnes aplej ar vārošu ūdeni, 10 minūtes tās mērcē, tad ūdeni nolej. Bļodā samaisa biezpienu, cukuru, rozīnes, olu, miltus un vaniļu.
Uzrūgušo mīklu liek uz galda, kas bagātīgi apbērts ar miltiem, un izrullē 35 x 40 cm lielā taisnstūrī.
Taisnstūri pārklāj ar pagatavoto pildījumu, atstājot apmēram 3 cm bez pildījuma no vienas garākās malas.
Mīklu sarullē virzienā no vienas garākās malas uz to, kas palikusi bez pildījuma.
Mīklas rulli ar nazi sagriež 12 līdzīga izmēra nelielās maizītēs, visas izkārto uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un ar pirkstiem katru nedaudz saplacina.
Maizītes atkārtoti uzraudzē 20 minūtes, tad apsmērē ar sakultu olu, liek līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo 20–25 minūtes.
Gatavas maizītes nedaudz atdzesē, pārber ar pūdercukuru un pasniedz.
Komentāri: