Kā pati Signe saka, viņa no savas vecmāmiņas mantojusi viesmīlības garu. Ar prieku viņa pulcē pie galda ģimeni, radus, draugus, kaimiņus, pat jaunāka dēla futbolkomandu, bet biežāk cilvēkus, kurus vēlas palutināt.
Bērzu sulas sorberts ar svaigām ogām
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
6 personām
Sastāvdaļas
1 l ierūgušas bērzu sulas vai veikalā nopērkamas bērzu sulas limonādes
5 ēdamkarotes fruktozes
2 olu baltumi
1 citrons
Dekorēšanai
ogas un piparmētru lapiņas
Pagatavošana
Vispirms veido sorberta garšu. Pagaršo bērza sulu, un attiecīgi pievieno fruktozi saldumam, bet citronu sulu – skābumam. Ja sula ir gana skāba, tad citronu sulu nevajag pievienot. Tātad pagatavojam sulu pēc savām skābuma un salduma attiecībām.
Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls, un saputo stingrās putās.
Baltumus iecilā sagatavotajā bērzu sulā, un iegūto masu ielej lēzenā traukā.
Traukam uzliek vāku vai to apvelk ar pārtikas plēvi, un liek saldētavā.
Ik pēc 40 minūtēm trauku ar sulu izņem no saldētavas un apmaisa ar putojamo slotiņu, lai neveidotos lieli ledus kristāli.
Tad, kad sulas masa ir sasalusi, to samaļ gaļas maļamajā mašīnā un noslēgtā traukā glabā saldētavā līdz deserta pasniegšanai.
Sorbetu ar saldējuma karoti kārto deserta traukā un pasniedz ar svaigām vai saldētām ogām, rotā ar piparmētru lapiņām.
Komentāri: