Bao maizītes

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
50 personām

Sastāvdaļas

  • 60 g rauga
  • 200 g cukura
  • 1,2 l silta ūdens
  • 70 ml eļļas
  • 6 g sāls
  • 2 kg miltu

Pagatavošana

  1. Pagatavo mīklu. Sauso raugu, cukuru un ūdeni liek vienā traukā un noglabā siltā vietā. Svarīgi izmantot siltu ūdeni, jo tas aktivizē raudu, ko var pamanīt pēc 20 minūtēm ar putiņu.
  2. Kad viss aktīvs, pievieno pārējās sastāvdaļas un mīca. Mīcīšana ir ļoti svarīga, mīcot ieliekam mīlestību un spēku, lai maizīte sanāk mīļa un spēcīga. Pēc tam svarīgi atpūsties gan maizei, gan mīcītājam – siltā vietā, ar tīru dvielīti pāri, lai dubultojas! Kad mīklas palicis divreiz vairāk, ķeras klāt bumbiņu taisīšanai.
  3. Bumbiņas taisa 65 g smagas, izrullē ovālā formā, vienādā biezumā, vienu pusi sasmērē ar eļļu un pārloka uz pusēm, veidojot kabatiņu.
  4. Gatavojamies tvaicēšanas procesam. Katlā, uz kura uzlien bambusa tvaicējamais siets ar vāku, uzvāra ūdeni līdz tvaikam un burbulim. Procesa noslēpums – bambusa siets!
  5. Maizītes liek siltā sietā, vāku virsū, un tvaicē pāris minūtes! Maizītei jābūt gaisīgai, pufīgai, nesalipušai un nesaplakušai! Ņem karstu un pilda ar visu, ko sirds kāro!

Komentāri: