Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Banānmaize ar šokolādi
Viegla
līdz 2 h
6 personām
Vai esi kādreiz pagatavojis banānmaizi? Kā, lai to pagatavo tā, ka tā ir mīksta un svaiga ne tikai cepšanas dienā, bet arī pāris dienas pēc tam? Mārai ir īstā recepte! #piegalda
Sastāvdaļas
3 banāni
200 g pilngraudu miltu
¼ tējkarotes sāls
1 tējkarote cepamā pulvera
90 g sviesta
100 g cukura
2 olas
60 g jogurta
130 g tumšās šokolādes
+ sviests un milti formas sagatavošanai
Pagatavošana
Maizes formu ietauko ar sviestu un izkaisa ar miltiem, lai tie noklāj visas maizes formas iekšmalas.
Nomizo banānus, sadala mazākos gabalos un ar dakšiņu bļodā samīca viendabīgā masā.
Citā bļodā kopā sajauc miltus, cepamo pulveri un sāli.
Vēl citā bļodā kopā sakuļ sviestu ar cukuru. Pievieno olas un iemaisa.
Mīklai pievieno banānus, un visu samaisa viendabīgā masā. Pievieno jogurtu un miltus, iemaisa. Tad pievieno šokolādi, to iemaisa mīklā.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160 °C temperatūrai, izmantojot tvaika režīmu 25/75. Mīklu liek sagatavotajā maizes formā, un cep krāsnī 50 minūtes līdz 1 stundai, līdz banānmaize zeltaina.
Komentāri: