Banānmaize ar šokolādi

Viegla
līdz 2 h
6 personām

Vai esi kādreiz pagatavojis banānmaizi? Kā, lai to pagatavo tā, ka tā ir mīksta un svaiga ne tikai cepšanas dienā, bet arī pāris dienas pēc tam? Mārai ir īstā recepte! #piegalda

 

Sastāvdaļas

  • 3 banāni
  • 200 g pilngraudu miltu
  • ¼ tējkarotes sāls
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 90 g sviesta
  • 100 g cukura
  • 2 olas
  • 60 g jogurta
  • 130 g tumšās šokolādes

+ sviests un milti formas sagatavošanai

Pagatavošana

  1. Maizes formu ietauko ar sviestu un izkaisa ar miltiem, lai tie noklāj visas maizes formas iekšmalas.
  2. Nomizo banānus, sadala mazākos gabalos un ar dakšiņu bļodā samīca viendabīgā masā.
  3. Citā bļodā kopā sajauc miltus, cepamo pulveri un sāli.
  4. Vēl citā bļodā kopā sakuļ sviestu ar cukuru. Pievieno olas un iemaisa.
  5. Mīklai pievieno banānus, un visu samaisa viendabīgā masā. Pievieno jogurtu un miltus, iemaisa. Tad pievieno šokolādi, to iemaisa mīklā.
  6. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160 °C temperatūrai, izmantojot tvaika režīmu 25/75. Mīklu liek sagatavotajā maizes formā, un cep krāsnī 50 minūtes līdz 1 stundai, līdz banānmaize zeltaina.