Inga Kalniņa ir divu blogu autore (“Le Petit Pot” un “UrbanicOrganic”) un mamma divām jaukām meitenēm – Grētai Teodorai un Florencei Rozei, kas iedvesmoja Ingu sarakstīt savu pirmo grāmatu “Pilnām Mutēm” un izveidot pirmo pavārburtnīcu bērniem latviešu valodā.
Baltvīnā un paprikā gatavota vista ar timiānu
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Ne vienmēr vistas sautējums nozīmē izmantot saldo krējuma mērci. Lieliski der arī buljons vai baltvīns. Papildiniet to ar svaigiem zaļumiem un garšvielām, lai baudītu lielisku vistas ēdienu.
Sastāvdaļas
4 vistas gabali
paprikas pulveris
sāls, pipari
svaigs timiāns
300–400 ml baltvīna
sviests
olīveļļa
5–6 daiviņas ķiploku
2–3 saujas spinātu
Pagatavošana
Vispirms iemarinē vistu. Ierīvē to ar sāli, pipariem un bagātīgi ar paprikas pulveri.
Sasmalcina ķiplokus.
Dziļā pannā izkausē sviestu, pievieno olīveļļu un apcep vistu ~ 2–3 minūtes no katras puses, līdz tā ir zeltaini brūna. Pievieno sasmalcinātos ķiplokus un apcep, līdz tie ir mīksti.
Pievieno baltvīnu un timiāna zariņus, un turpina sautēt ~ 20 minūtes, līdz vista ir gatava. Beigās baltvīna mērcei pievieno spinātu lapas. Pasniedz siltu.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: