Baklažānus sagriež 1 cm platās ripiņās. Jāsanāk apmēram 16 ripiņām. Pārkaisa ar sāli, un liek bļodā. Atstāj apmēram uz 20 minūtēm.
Uzkarsē krāsni līdz 190 ºC temperatūrai.
Sēnes sagriež šķēlēs, liek uz pannas cepties, pievieno sasmalcinātu sīpolu un cep zeltaini brūnas. Pievieno tomātus, šķipsnu oregano, sāli, piparus, ja vēlas, var pielikt čili mazam asumam. Ļauj visam paburbuļot apmēram 10 minūtes.
Baklažānus nosusina uz papīra dvieļa, kārto uz cepamās pannas. Bļodā ielej eļļu un piespiež ķiplokus. Baklažānus pārsmērē ar ķiploku eļļu, pārber mazliet oregano. Cep 20–25 minūtes.
Sagatavo mazāku pannu vai karstumizturīgu trauku, ieziežot to ar nelielu daudzumu eļļas.
Kad baklažāni izcepušies, pārliek 4 ripiņas uz sagatavoto trauku, liek sagatavoto tomātu mērci, mocarellas sieru un rīvētu Džiugas sieru. Atkārto šo darbību, veidojot baklažānu tornīšus.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: