Baklažāna šķēlītes ar zaļumu pesto

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Izcili garda uzkoda! Patiks veģetāriešiem, vegāniem un arī gaļēdājiem, jo rieksti kombinācijā ar zaļumiem ideāli papildina maigi krēmīgo baklažānu. Tajā ir daudz olbaltumvielu un veselīgo taukskābju, kā arī vitamīni, minerālvielas un šķiedrvielas.

Sastāvdaļas

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai.
  2. Baklažānu sagriež aptuveni 0,5 cm biezās šķēlēs, apsmērē ar eļļu, izvieto uz cepamā papīra un liek cepties ~ 10–15 minūtes.
  3. Tikmēr blenderī sablendē riekstus, pievieno zaļumus, 1 tējkaroti eļļas, citronu sulu un sablendē visu kopā.
  4. Kad baklažāni apcepušies, izņem tos no krāsns un liek virsū riekstu un zaļumu pesto. Turpina cept vēl 10 minūtes, līdz rieksti sāk apbrūnināties.
  5. Pasniedz ar sakapātiem tomātiem un pētersīļiem.

Pagatavošana

  • 1 baklažāns
  • 150 g Indijas riekstu
  • kārtīga bunte svaigu zaļumu – kinza un pētersīļi
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 ēdamkarotes citronu sulas
  • šķipsniņa sāls
  • 2 nelieli tomāti
  • sakapāti pētersīļi