Labāk pazīstama kā Našķoties Zane. 2019. gada Zane sarakstīja savu pirmo grāmatu “Našķoties”, kas izrādās konkrētā gada pirktākās grāmata Latvijā. Zanes receptes visbiežāk ir vienkāršas, viegli atkārtojamas un tādas, kas vienmēr izdosies. Tipiskākie ēdieni ir tieši komfortēdieni- gan sāļi, gan saldi.
ĀTRĀ ZUPA AR RĪSU NŪDELĒM
Viegla
līdz 30 min
1 personām
Sastāvdaļas
70 g pagatavotas vistas filejas
25 g tievo rīsu nūdeļu
40 g smalki sarīvētu burkānu
50 g konservētas kukurūzas
50 g konservētu vai svaigu zaļo zirnīšu
2 ēdamkarotes kausētā siera
sāls pēc garšas
neliela buntīte loku
+ 300 ml vāroša ūdens
Pagatavošana
Puslitra burciņas apakšā liek tievās rīsu nūdeles, tās pārklāj ar smalki rīvētiem burkāniem, tad ber sīki sakapātus lociņus (ja šķiet, ka darba kolēģi pret šo smaržu kabinetā varētu protestēt, lociņus nepievieno), lociņus pārber ar sasmalcinātu vistas fileju, tad ber konservēto kukurūzu un zaļos zirnīšus.
Burkas augšpusē ber kādu šķipsniņu sāls, tad liek kausēto sieru.
Zupu pagatavo, burkā ielejot 300 ml vāroša ūdens, apmaisot un atstājot ievilkties 5–7 minūtes, tad zupu vēlreiz samaisa un ēd no burkas vai ielejot bļodiņā.
Komentāri: