Ātrā kartupeļu biezzupa ar spinātiem

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

  • 450 g kartupeļu
  • 400 ml gaļas vai dārzeņu buljona
  • 200 ml saldā krējuma
  • 130 g spinātu
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 1 sīpols
  • sāls pēc garšas
  • malti melnie pipari
  • + sīki sagriezts uz apcepts bekons pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Katlā izkausētā sviestā apcep gabaliņos sagrieztu sīpolu, pievieno nomizotus un gabaliņos sagrieztus kartupeļus (jo mazākos gabaliņos sagriezti kartupeļi, jo zupa būs gatava ātrāk) un buljonu, katliņam uzliek vāku un gatavo, līdz kartupeļi kļuvuši mīksti.
  2. Katla saturam pievieno spinātu lapiņas, apmaisa un vāra vēl 1–2 minūtes, līdz tās saplakušas, tad katliņu noņem no plīts, pievieno saldo krējumu un ar rokas blenderi samaļ viendabīgā masā.
  3. Katliņu novieto atpakaļ uz plīts, pievieno piparus un sāli, un zupu uzkarsē līdz pirmajam burbulim.
  4. Zupu pasniedz karstu, pārbērtu ar bekona gabaliņiem, kas apcepti uz pannas.