Labāk pazīstama kā Našķoties Zane. 2019. gada Zane sarakstīja savu pirmo grāmatu “Našķoties”, kas izrādās konkrētā gada pirktākās grāmata Latvijā. Zanes receptes visbiežāk ir vienkāršas, viegli atkārtojamas un tādas, kas vienmēr izdosies. Tipiskākie ēdieni ir tieši komfortēdieni- gan sāļi, gan saldi.
Ātrā kartupeļu biezzupa ar spinātiem
Viegla
līdz 30 min
2 personām
Sastāvdaļas
450 g kartupeļu
400 ml gaļas vai dārzeņu buljona
200 ml saldā krējuma
130 g spinātu
1 ēdamkarote sviesta
1 sīpols
sāls pēc garšas
malti melnie pipari
+ sīki sagriezts uz apcepts bekons pasniegšanai
Pagatavošana
Katlā izkausētā sviestā apcep gabaliņos sagrieztu sīpolu, pievieno nomizotus un gabaliņos sagrieztus kartupeļus (jo mazākos gabaliņos sagriezti kartupeļi, jo zupa būs gatava ātrāk) un buljonu, katliņam uzliek vāku un gatavo, līdz kartupeļi kļuvuši mīksti.
Katla saturam pievieno spinātu lapiņas, apmaisa un vāra vēl 1–2 minūtes, līdz tās saplakušas, tad katliņu noņem no plīts, pievieno saldo krējumu un ar rokas blenderi samaļ viendabīgā masā.
Katliņu novieto atpakaļ uz plīts, pievieno piparus un sāli, un zupu uzkarsē līdz pirmajam burbulim.
Zupu pasniedz karstu, pārbērtu ar bekona gabaliņiem, kas apcepti uz pannas.
Komentāri: