Ar savvaļas rīsiem un grauzdētiem riekstiem pildīti mini ķirbīši

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 4 mazi ķirbīši
  • 1 sarkanais sīpols
  • 1 burkāns
  • 1 selerijas kāts
  • 50 g sviesta
  • 200 g riekstu maisījuma
  • 200 g melno vai savvaļas rīsu
  • 500 ml ūdens
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 tējkarote cukura
  • 1 tējkarote maltu melno piparu
  • 1 dārzeņu buljona kubiņš

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
  2. Ķirbīšiem nogriež cepurītes, izgrebj sēklas un stiegraino mīkstuma daļu.
  3. Ķirbju iekšpusi iesmērē ar olīveļļu, un ar griezuma vietu uz leju tos liek cepties uz 15 minūtēm.
  4. Pannā izkausē sviestu, kur 3–5 minūtes apcep sarīvētu burkānu, sagrieztu sīpolu un selerijas kātu.
  5. Pieber rīsus un apcep 1 minūti, tad pielej ūdeni un pievieno garšvielas.
  6. Melnos rīsus vāra 20 minūtes, savvaļas rīsus 15–20 minūtes, citus – atbilstoši norādēm uz iepakojuma.
  7. Gatavos rīsus iepilda ķirbīšos un liek krāsnī pacepties vēl 10–15 minūtes.

Komentāri: