Ar polentu un karamelizētiem sīpoliem pildītas sēnes

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 4 lielas sēnes, piemēram, bērzlapes vai portobello sēnes
  • 200 g polentas
  • 200 g rīvēta džiugas siera
  • 4 zariņi timiāna
  • 1 tējkarote ķiploku sāls
  • 500 ml piena
  • 4 sarkanie sīpoli
  • 3 ēdamkarotes balzametiķa
  • 3 ēdamkarotes sviesta
  • 100 g bekona (pēc izvēles)
  • sula un miziņas no 1 apelsīna
  • 2 ēdamkarotes medus

Pagatavošana

  1. Pagatavo polentu – novāra to pienā atbilstoši instrukcijai. Iemaisa sieru un timiāna lapiņas, ļauj uzbriest.
  2. Pagatavo karamelizētos sīpolus. Sīpolus sagriež pusdaiviņās. Pannā izkausē sviestu un tajā cep sīpolus un smalki sakapātu bekonu, ja vēlas.
  3. Pannā pievieno apelsīnu sulu un turpina sautēt, pievieno nedaudz sāls un vēl pasautē. Kad sīpoli palikuši mīksti, tiem pievieno balzametiķi, ļauj tam karstumā noreducēties un pievieno medu, ļaujot tam izkust. Pašās beigās pierīvē apelsīnu miziņas un iemaisa masā.
  4. Sēnes attīra, atdalot micītes no kātiem. Grilē no abām pusēm, beigās pievienojot ķiploku sāli.
  5. Sēnēs pilda polentu, pāri  liekot karamelizētos sīpolus un timiāna zariņu.

Komentāri: