Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Ar polentu un karamelizētiem sīpoliem pildītas sēnes
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
4 lielas sēnes, piemēram, bērzlapes vai portobello sēnes
200 g polentas
200 g rīvēta džiugas siera
4 zariņi timiāna
1 tējkarote ķiploku sāls
500 ml piena
4 sarkanie sīpoli
3 ēdamkarotes balzametiķa
3 ēdamkarotes sviesta
100 g bekona (pēc izvēles)
sula un miziņas no 1 apelsīna
2 ēdamkarotes medus
Pagatavošana
Pagatavo polentu – novāra to pienā atbilstoši instrukcijai. Iemaisa sieru un timiāna lapiņas, ļauj uzbriest.
Pagatavo karamelizētos sīpolus. Sīpolus sagriež pusdaiviņās. Pannā izkausē sviestu un tajā cep sīpolus un smalki sakapātu bekonu, ja vēlas.
Pannā pievieno apelsīnu sulu un turpina sautēt, pievieno nedaudz sāls un vēl pasautē. Kad sīpoli palikuši mīksti, tiem pievieno balzametiķi, ļauj tam karstumā noreducēties un pievieno medu, ļaujot tam izkust. Pašās beigās pierīvē apelsīnu miziņas un iemaisa masā.
Sēnes attīra, atdalot micītes no kātiem. Grilē no abām pusēm, beigās pievienojot ķiploku sāli.
Sēnēs pilda polentu, pāri liekot karamelizētos sīpolus un timiāna zariņu.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: