AR BIEZPIENU PILDĪTI BAKLAŽĀNI

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Baklažāns ir daudzu nenovērtēts un nepazīts dārzenis. Taču tas ir garšīgs un tā pagatavošana nav sarežģīta. Tas vislabāk garšo cepts un ir īpaši pateicīgs, ja vēlaties to pildīt ar ko gardu. Esam pieraduši redzēt dažādus ēdienus, kur pildījumam izmanto itāļu rikotas sieru. Taču latviskajā versijā sanāk pildīt ar biezpienu! Garšo ļoti labi.

Sastāvdaļas

  • 2 baklažāni
  • 300–400 g pilnpiena biezpiena BIO Cesvaines
  • 3–4 ēdamkarotes svaigā krēmsiera
  • zaļumi (dilles, pētersīļi utt.)
  • sāls, pipari
  • ap 200 g Krievijas siera BIO Cesvaines
  • 300 ml tomātu savā sulā

Pagatavošana

  1. Sagatavo baklažānus. Sagriež tos plānās, garenās šķēlēs. Uz pāris minūtēm ieliek vārošā ūdenī (noblanšē), lai tie paliek mīkstāki un lokanāki. Nosusina, lai tie ir sausi.
  2. Bļodiņā ar dakšu saspaida biezpienu, pievieno krēmsieru, mazliet sāls, piparus (un citas garšvielas pēc izvēles), kā arī pievieno sīki sakapātus dažādus zaļumus. Visu labi samaisa, lai veidojas krēmīga masa.
  3. Katrā baklažāna šķēlītē ieliek mazliet biezpiena un veido rullīti.
  4. Sagatavo trauku cepšanai. Iesmērē to ar mazliet sviestu vai olīveļļu. Pamatā lej plānu kārtu ar tomātiem savā sulā. Var izmantot arī pašu gatavoto tomātu mērci vai kādu no iecienītām gatavajām nopērkamajām.
  5. Uz tomātu mērces kārto baklažānu rullīšus. Kad tie izkārtotu, pārlej tos atkal ar tomātu mērci, kā arī pārkaisa ar sieru.
  6. Liek līdz 190–200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep, līdz baklažāni ir mīksti un siers izkusis.