Lielā katlā liek kāpostus un pārlej ar 1 l ūdens. Visu uzvāra un pusstundu atstāj sautēties uz lēnas uguns. Tad pievieno cūku taukus un ķimenes. Visu kārtīgi samaisa un turpina sautēt.
Apelsīnus nomazgā un izspiež no tiem sulu, ko pievieno kāpostiem.
Tad pievieno arī cukuru. Visu rūpīgi samaisa un turpina sautēt. Šajā brīdī būtu vēlams kāpostus nogaršot un, ja nepieciešams, pievienot sāli.
Sautēšanas laiks ir apmēram 1-1,5 stundas. Ir saimnieces, kas kāpostus uz lēnas uguns sautē pat līdz 3 stundām, uzskatot, ka kāpostu garša tikai uzlabojas. Ja laiks atļauj, varat pamēģināt arī šādu ilgo sautēšanas veidu. Visu sautēšanas laiku katls ir jāuzmana, ik pa brīdim kāpostus apmaisot. Ja katla dibenā šķidrums ir izvārījies, tas jāpielej, citādi kāposti piedegs.
Komentāri: