ALUS MĪKLĀ PANĒTS SIERS

Viegla
līdz 30 min
3 personām

Sastāvdaļas

400 g vai 1 ritulis kūpināta siera

1 ola

1 glāze “Mežpils” speciālā alus

1 glāze miltu

šķipsniņa ķiploku pulvera

šķipsniņa sāls

eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Pagatavo alus mīklu. Sakuļ olu, pievieno miltus, alu, garšvielas un visu maisa, līdz izveidojusies viendabīga masa bez kunkulīšiem.
  2. Sieru sagriež aptuveni 8 mm biezās šķēlēs un panē tikko sagatavotajā mīklā.
  3. Nopanētus siera gabaliņus liek cepties sakarsētā eļļā, līdz tie ir no abām pusēm zeltaini.
  4. Gatavus pasniedz ar zaļiem salātiem un pilienu laima sulas.