ĀBOLU UN BIEZPIENA TARTE

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

  • 180 g “Selga” kokosriekstu cepumu
  • 75 g sviesta
  • 200 g krēmsiera
  • 150 g biezpiena
  • 1 ola
  • 1 tējkarote vaniļas cukura vai ½ vaniļas pāksts
  • 75 g cukura
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 2 āboli (350–400 g)
  • kardamons un kanēlis

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 ºC temperatūrai.
  2. Cepumus sasmalcina, tiem pievieno izkausētu sviestu.
  3. Tartes formu iesmērē ar sviestu. Formiņās liek cepumu masu, ko piespiež pie maliņām.
  4. Liek bļodā krēmsieru, biezpienu, olu, vaniļu, cukuru un miltus, visu saputo. Gatavo masu liek uz cepumu pamatnes.
  5. Āboliem izgriež serdi, tos sagriež smalkās šķēlītēs, ko liek biezpiena masā. Pārkaisa ar kanēli un kardamonu.
  6. Cep 25–30 minūtes. Pasniedz atdzesētas.