Ābolu strūdele

Viegla
līdz 1 h
8 personām

Ābolu strūdeles vieglā un ātrā versija ir gatavot to, izmantojot kārtaino mīklu bez rauga, kas izrullēta pēc iespējas plānāk.

Sastāvdaļas

  • kārtainā mīkla (2 plāksnes no saldētās mīklas iepakojuma)
  • āboli
  • skābais krējums
  • kanēlis
  • cukurs
  • rieksti, rozīnes

Pagatavošana

  1. Vispirms sagatavo ābolus. Nomizo tos un sagriež sīkos gabaliņos. Liek bļodā un pievieno 1–2 karotes skābā krējumu, cukuru un kanēli (visu dara “pēc garšas”). Tāpat pievieno rozīnes un/vai riekstus. Visu labi samaisa un uzglabā vēsumā.
  2. Kārtaino mīklu izrullē pēc iespējas plānāk.
  3. Ābolus ar krējumu liek sietiņā, lai notek liekais šķidrums. Ābolus pēc tam vienmērīgi izklāj vienā līnijā mīklas vienā galā. Ābolus ierullē mīklā, un strūdeli liek uz pannas, kas pārklāta ar cepamo papīru.
  4. Cep līdz 180 °C temperatūrai uzkarsētā cepeškrāsnī.
  5. Kamēr strūdele vēl silta, pārkaisa to ar cukuru un pārsmērē ar krējumu. Kad tas iesūksies un cukurs izkusīs, mīkla būs mīksta un maiga, nevis lūstoša un birstoša.

Komentāri: