Inga Kalniņa ir divu blogu autore (“Le Petit Pot” un “UrbanicOrganic”) un mamma divām jaukām meitenēm – Grētai Teodorai un Florencei Rozei, kas iedvesmoja Ingu sarakstīt savu pirmo grāmatu “Pilnām Mutēm” un izveidot pirmo pavārburtnīcu bērniem latviešu valodā.
Ābolu strūdele
Viegla
līdz 1 h
8 personām
Ābolu strūdeles vieglā un ātrā versija ir gatavot to, izmantojot kārtaino mīklu bez rauga, kas izrullēta pēc iespējas plānāk.
Sastāvdaļas
kārtainā mīkla (2 plāksnes no saldētās mīklas iepakojuma)
āboli
skābais krējums
kanēlis
cukurs
rieksti, rozīnes
Pagatavošana
Vispirms sagatavo ābolus. Nomizo tos un sagriež sīkos gabaliņos. Liek bļodā un pievieno 1–2 karotes skābā krējumu, cukuru un kanēli (visu dara “pēc garšas”). Tāpat pievieno rozīnes un/vai riekstus. Visu labi samaisa un uzglabā vēsumā.
Kārtaino mīklu izrullē pēc iespējas plānāk.
Ābolus ar krējumu liek sietiņā, lai notek liekais šķidrums. Ābolus pēc tam vienmērīgi izklāj vienā līnijā mīklas vienā galā. Ābolus ierullē mīklā, un strūdeli liek uz pannas, kas pārklāta ar cepamo papīru.
Cep līdz 180 °C temperatūrai uzkarsētā cepeškrāsnī.
Kamēr strūdele vēl silta, pārkaisa to ar cukuru un pārsmērē ar krējumu. Kad tas iesūksies un cukurs izkusīs, mīkla būs mīksta un maiga, nevis lūstoša un birstoša.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: