Ābolu kūciņas

Viegla
līdz 1 h
12 personām

Sastāvdaļas

  • sviests
  • milti
  • kārtainā mīkla
  • 6 vidēja izmēra āboli
  • 4 ēdamkarotes citronu sulas
  • 100 g brūnā cukura
  • 3 ēdamkarotes sviesta
  • 3 ēdamkarotes vīģu ievārījuma
  • pūdercukurs

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Mafinu pannu iesmērē ar sviestu un izkaisa ar miltiem. Mīklu izrullē uz iemiltotas virsmas, no tās izspiež apaļas formas mīklas plācenīšus, katru no tiem iekārto mafinu pannas bedrītē.
  2. Āboliem izņem serdes, tad tos sagriež plānās pusmēnestiņa šķēlītēs, ko samaisa kopā ar citronu sulu.
  3. Mazā katliņā uzkarsē brūno cukuru un sviestu. Karsē, līdz sviests un cukurs pilnībā izkusis un masa viendabīga. Atdzesē un pārlej pāri sagrieztajiem āboliem.
  4. Katrā mīklas formiņas apakšā liek pa tējkarotei vīģu ievārījuma, virsū, sākot no ārmalas, kārto ābolu šķēlītes, lai tās vijas uz vidu un veido tādas kā rozītes. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī aptuveni 25–30 minūtes jeb līdz mīkla un ābolu maliņas zeltaini brūnas. Kūciņas 5 minūtes atdzesē, pirms ņem ārā no pannas. Pārkaisa ar pūdercukuru un ēd siltas.

Padoms: ābolu šķēlītes var kārtot arī uz dēlīša taisnā līnijā tā, ka katra nākamā šķēlīte nedaudz klājas virsū iepriekšējai. Tad visu šķēlīšu rindu rullē kopā, lai veidojas tāds kā virpulītis, un liek iekšā sagatavotajā mafinu formiņā.

Komentāri: