Pavasarī biežāk palutināsim sevi un savus mīļos ar salātiem. Piedāvājam salātu recepti, kur galvenajās lomās ir ābols, lapu salāti un daudz diedzēto sēklu un dīgstu! Dabīgā jogurta mērce salātiem piešķirs vasaras „garšu un vieglumu”!
Mērcei
1. Ābolu, tomātu, papriku, gurķi un salātlapas noskalo un nosusina.
2. Ābolu, papriku un tomātu sagriež nelielās strēmelītēs, gurķi – plānās ripiņās.
3. Bļodā ieber salātlapas, pievieno pārējās sastāvdaļas. Pārkaisa ar diedzētajiem graudiem un sēkliņām.
4. Pagatavo mērci: citronu nomazgā, pārgriež uz pusēm un izspiež sulu. Dilles noskalo, nosusina un smalki sakapā. Jogurtam pievieno dilles, citrona sulu, šķipsniņu piparus, sāli un cukuru. Visu sajauc un pārlej salātiem. Pasniedz nekavējoties!
Komentāri: