Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Ābolu granola
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
3 lieli āboli, bez serdes, sagriezti kubiņos
180 g auzu pārslu
140 g mandeļu, sakapātu
30 g linsēklu
1 tējkarote kanēļa
75 g sviesta istabas temperatūrā
165 g kļavu sīrupa
1 ēdamkarotes vaniļas ekstrakta
Pagatavošana
Cepeškrāsni sakarsē līdz 165 °C temperatūrai.
Ābolus, auzu pārslas, linsēklas, kanēli un mandeles samaisa kopā un izkārto uz cepešpannā ieklātā cepamā papīra. Maisījumā iegriež mazus kubiņus sviesta, pāri lej kļavu sīrupu un vaniļas ekstraktu. Ar rokām visu apmaisa.
Liek krāsnī un cep 30 minūtes, tad apmaisa, atdala lielos kumšķus. Cep vēl 20 minūtes, līdz masa pārsvarā ir sausa. Vēlreiz apmaisa un ļauj atdzist istabas temperatūrā. Granolu istabas temperatūrā var uzglabāt līdz pat pusotrai nedēļai, galvenais, lai tā ir izcepta sausa.
Ēd vienu pašu vai kopā ar balto vai grieķu jogurtu, kā arī klāt pie mannas vai auzu putrām brokastīs.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: