Ābolu granola

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 3 lieli āboli, bez serdes, sagriezti kubiņos
  • 180 g auzu pārslu
  • 140 g mandeļu, sakapātu
  • 30 g linsēklu
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 75 g sviesta istabas temperatūrā
  • 165 g kļavu sīrupa
  • 1 ēdamkarotes vaniļas ekstrakta

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 165 °C temperatūrai.
  2. Ābolus, auzu pārslas, linsēklas, kanēli un mandeles samaisa kopā un izkārto uz cepešpannā ieklātā cepamā papīra. Maisījumā iegriež mazus kubiņus sviesta, pāri lej kļavu sīrupu un vaniļas ekstraktu. Ar rokām visu apmaisa.
  3. Liek krāsnī un cep 30 minūtes, tad apmaisa, atdala lielos kumšķus. Cep vēl 20 minūtes, līdz masa pārsvarā ir sausa. Vēlreiz apmaisa un ļauj atdzist istabas temperatūrā. Granolu istabas temperatūrā var uzglabāt līdz pat pusotrai nedēļai, galvenais, lai tā ir izcepta sausa.
  4. Ēd vienu pašu vai kopā ar balto vai grieķu jogurtu, kā arī klāt pie mannas vai auzu putrām brokastīs.