Ābolu, dzērveņu, upeņu un piparkūku sacepums

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 400 g ābolu
  • 150 g dzērveņu
  • 100 g saldētu upeņu
  • 100 g piparkūku mīklas
  • 50 g auksta sviesta, sagriezta mazos gabaliņos
  • 50 g brūnā cukura
  • šķipsniņa kanēļa, malta kardamona, maltas krustnagliņas

Pagatavošana

Sagriež ābolus un sajauc bļodā kopā ar ogām, sviestu, garšvielām un cukuru. Kārto cepamtraukos (mazos, vienas porcijas izmērā). Saveļ mazas piparkūku mīklas bumbiņas un kārto uz deserta. Cep krāsnī 180 °C temperatūrā 10–15 minūtes, līdz piparkūku mīkla izcepusies un āboli mīksti.

Gatavojot dabā, izmantojiet folijas trauciņus, ko liek iepriekš sakarsētā čuguna katlā ar vāku, tā imitējot cepeškrāsni. Kad katls pietiekami uzkarsis, ņem nost vāku, liek iekšā sagatavotos trauciņus, liek atpakaļ vāku. Pietiks ar 5–7 minūtēm, un deserts būs gatavs.