Garšo pēc bērnības. Tā saka pati Anna, kad maizītes noformētas pasniegšanai, nofotografētas un mēs ķeramies klāt degustācijai. Mēs ar fotogrāfu nevaram nepiekrist. Vienkārši, ātri un garšīgi.
1. Krāsni sakarsē līdz 200 °C temperatūrai. Bageti sagriež 6 vienādās šķēlēs. Tās apsmērē ar sviestu un liek uz 5 minūtēm krāsnī apgrauzdēties. Tikmēr ābolus sagriež šķēlītēs.
2. Apgrauzdētās brušetas apsmērē ar kārtīgu kārtu mascarponi, tam virsū uzber nedaudz cukura ( ~ 2 ēdamkarotes) .
3. Maizītes apklāj ar ābolu šķēlītēm un pārkaisa ar kanēli. Cep krāsnī vēl 5 minūtes.
4. Riekstus ber sausā pannā, pievieno timiāna zariņu uz karsē līdz riekstiem nonāk nost miziņa. Riekstus noņem no pannas un attīra no miziņām.
Uz tās pašas pannas uzber brūno cukuru un izkausē. Kad tas ieguvis tumša dzintara nokrāsu pieber riekstus, apmaisa un noslēdz liesmu. Atdzesē.
5. Brušetas pasniedz pārbērtas ar karamelizētiem riekstiņiem.
Krāsni sakarsē līdz 200 °C temperatūrai. Bageti sagriež 6 vienādās šķēlēs. Tās apsmērē ar sviestu un liek uz 5 minūtēm krāsnī apgrauzdēties. Tikmēr ābolus sagriež šķēlītēs.
Apgrauzdētās brušetas apsmērē ar kārtīgu kārtu mascarponi, tam virsū uzber nedaudz cukura ( ~ 2 ēdamkarotes) .
Maizītes apklāj ar ābolu šķēlītēm un pārkaisa ar kanēli. Cep krāsnī vēl 5 minūtes.
Riekstus ber sausā pannā, pievieno timiāna zariņu uz karsē līdz riekstiem nonāk nost miziņa. Riekstus noņem no pannas un attīra no miziņām.
Uz tās pašas pannas uzber brūno cukuru un izkausē. Kad tas ieguvis tumša dzintara nokrāsu pieber riekstus, apmaisa un noslēdz liesmu. Atdzesē.
Brušetas pasniedz pārbērtas ar karamelizētiem riekstiņiem.
Komentāri: