Uģis ir lielisks šefpavārs, kā arī bijis TV3 raidījuma Gatavo 3 seja.
Lēni gatavotu teļa vaigu, sarkano kāpostu un biešu voks
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām
Maltītes ar Latvijā tradicionāliem produktiem lieliski sadraudzējas ar Gruzijas vīniem, un šī video recepte to lieliski pierāda. Jau caur ekrāniem vien var sajust ēdiena kārdinošās nianses, ko lieliski papildina Amosa TbilVino Saperavi sarkanvīns.
Sastāvdaļas
500 g teļa vaiga
300 ml TbilVino Saperavi sarkanvīna
1 ķiploku galva
100 ml teriyaki mērces
½ sarkanā kāposta
2-3 burkāni
500 g vārītas bietes
2 svaigi čili
50 g medus
1 tējkarote melno graudu piparu
sāls
Pagatavošana
Teļa vaigus apcep uz pannas, liek sautējamā traukā. Pievieno uz pusēm sagrieztu ķiploku galvu, teriyaki mērci, medu, melnos piparus un sarkanvīnu. Sautē vaigus 160 °C grādos aptuveni 3 stundas vai tik ilgi, līdz gaļa ir mīksta. Atstāj gaļu traukā uz vēl aptuveni 40 min dzesēties ar visu šķidrumu.
Komentāri: