Lēni gatavotu teļa vaigu, sarkano kāpostu un biešu voks

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām

Maltītes ar Latvijā tradicionāliem produktiem lieliski sadraudzējas ar Gruzijas vīniem, un šī video recepte to lieliski pierāda. Jau caur ekrāniem vien var sajust ēdiena kārdinošās nianses, ko lieliski papildina Amosa TbilVino Saperavi sarkanvīns.

Sastāvdaļas

  • 500 g teļa vaiga
  • 300 ml TbilVino Saperavi sarkanvīna
  • 1 ķiploku galva
  • 100 ml teriyaki mērces
  • ½ sarkanā kāposta
  • 2-3 burkāni
  • 500 g vārītas bietes
  • 2 svaigi čili
  • 50 g medus
  • 1 tējkarote melno graudu piparu
  • sāls

Pagatavošana

  1. Teļa vaigus apcep uz pannas, liek sautējamā traukā. Pievieno uz pusēm sagrieztu ķiploku galvu, teriyaki mērci, medu, melnos piparus un sarkanvīnu. Sautē vaigus 160 °C grādos aptuveni 3 stundas vai tik ilgi, līdz gaļa ir mīksta. Atstāj gaļu traukā uz vēl aptuveni 40 min dzesēties ar visu šķidrumu.
  2. Sagriež smalkās šķēlēs sarkano kāpostu. Sagriež plānos salmiņos burkānus. Sagriež daiviņās vārītās bietes.
  3. Labi sakarsētā pannā pievieno eļļu, apcep kāpostus, pievieno burkānus un bietes. Viegli apcep.
  4. Pievieno gabaliņos sagrieztus teļa vaigus un pēc garšas pievieno vēl sarkanvīnu un teriyaki mērci, izsilda un pasniedz!

Komentāri: