Pesto maize ar ķirštomātiem

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
8 personām

Vai tie būtu grila svētki vai smalkas vakariņas, svaigi cepta maize piestāvēs jebkurai maltītei. Un kurš gan spēj atteikties no mīkstas, pufīgas un aromātiskas maizes šķēles? Neviens, un nevajag arī! Šajā laikā, kad dabā viss plaukst un zeļ, arī mēs piedāvājam kārdinošu maizi ar pesto un ķiršu tomātiem, kas, pateicoties Electrolux cepeškrāsnij, izcepas ar īpaši kraukšķīgu garoziņu un sulīgu papildinājumu katrā kumosā no tomātiem un pesto.

Sastāvdaļas

  • 7 g sausā rauga
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 2 ēdamkarotes silta ūdens
  • 600 g miltu
  • 200 g silta ūdens
  • 80 g eļļas
  • 1 tējkarote sāls
  • 4 ēdamkarotes pesto
  • 10–15 ķiršu tomātiņu
  • 1 ola

Pagatavošana

  1. Vispirms atdzīvina raugu. Nelielā bļodiņā sajauc raugu ar cukuru, ko aplej ar siltu ūdeni. Atstāj uz 15–20 minūtēm siltā vietā uzrūgt. 
  2. Bļodā sajauc miltus ar sāli, pievieno ūdeni, eļļu un raugu. Mīca ar rokām tik ilgi, kamēr mīkla ir savēlusies viendabīgā mīklā, nelīp pie rokām un ir elastīga. Atstāj bļodā, pārklāj ar dvielīti un liek raudzēties siltā vietā uz 40 minūtēm vai 1 stundu. 
  3. Kad mīkla dubultojusies apjomā, to izņem no bļodas, izrullē uz galda virsmas taisnstūra formā. Izsmērē pesto, izkārto ķiršu tomātiņus un sarullē no garākās malas. Rullim veic iegriezumu pa vidu, bet sākot griezt tikai kādus 3 cm no augšas. 
  4. Veido pīni no sagrieztajām mīklas daļām, liek ietaukotā formā, pārklāj ar dvielīti un atkal ļauj uzrūgt siltā vietā. 
  5. Apsmērē ar sakultu olu, un liek cepties 180 ºC temperatūrā uz 40–50 minūtēm, līdz maize izcepusies zeltaini brūna.