Biezpiena kišs ar zaļumiem un lasi

Viegla
līdz 1 h
8 personām

Kaut ko vieglu rītdienas pusdienām vai brīvdienu brokastīm? Biezpiena kišs ar kaudzi zaļumiem un kūpinātu lasi neprasīs daudz laika virtuvē un garšos burvīgi! #piegalda

 

Sastāvdaļas

  • 2 puravu kāti
  • buntīte loku
  • buntīte diļļu
  • buntīte pētersīļu
  • 2 ēdamkarotes sviesta + 1 tējkarote sviesta pannas ietaukošanai
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 70 g kale kāposta
  • 200 g biezpiena
  • 8 olas
  • sāls
  • malti melnie pipari
  • 100 g auksti kūpināta laša

Pagatavošana

  1. Puraviem nogriež saknes galu un zaļo lakstu daļu. Tos gareniski pārgriež uz pusēm, ar ūdeni rūpīgi mazgā starp slāņiem, jo tur mēdz sakrāties smiltis. Smalki sakapā.
  2. Smalki sakapā visus zaļumus – lokus, dilles un pētersīļus.
  3. Izspiež vai smalki sakapā ķiploka daiviņas.
  4. Pannā uz vidējas uguns liek 2 ēdamkarotes sviesta, kad tas izkusis, pievieno puravus, lokus un ķiplokus. Visu nedaudz pasautē, līdz puravi kļuvuši caurspīdīgi.
  5. Kale kāpostu atdala no stiegrainajām daļām un sagriež sīkāk. Pannā pievieno kale kāpostu, dilles un pētersīļus. Nedaudz apmaisa un pasautē 2 minūtes.
  6. Bļodā sajauc biezpienu ar 6 olām, sāli un pipariem. Tam pievieno sasautētos zaļumus, un visu samaisa.
  7. Ar sviestu ietauko cepamo formu, un tajā liek gatavo masu.
  8. Lasi sagriež plānākās šķēlītēs un kārto pa virsu masai.
  9. Bļodiņā viegli sakuļ divas olas un lej pa virsu masai. Liek līdz 180 °C temperatūrai uzkarsētā krāsnī un cep 20–25 minūtes. Ļauj nedaudz atdzist 10–15 minūtes, tad griež gabalos un ēd siltu.

 

Komentāri:

Jūsu komentārs: