Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Biezpiena kišs ar zaļumiem un lasi
Viegla
līdz 1 h
8 personām
Kaut ko vieglu rītdienas pusdienām vai brīvdienu brokastīm? Biezpiena kišs ar kaudzi zaļumiem un kūpinātu lasi neprasīs daudz laika virtuvē un garšos burvīgi! #piegalda
Puraviem nogriež saknes galu un zaļo lakstu daļu. Tos gareniski pārgriež uz pusēm, ar ūdeni rūpīgi mazgā starp slāņiem, jo tur mēdz sakrāties smiltis. Smalki sakapā.
Smalki sakapā visus zaļumus – lokus, dilles un pētersīļus.
Izspiež vai smalki sakapā ķiploka daiviņas.
Pannā uz vidējas uguns liek 2 ēdamkarotes sviesta, kad tas izkusis, pievieno puravus, lokus un ķiplokus. Visu nedaudz pasautē, līdz puravi kļuvuši caurspīdīgi.
Kale kāpostu atdala no stiegrainajām daļām un sagriež sīkāk. Pannā pievieno kale kāpostu, dilles un pētersīļus. Nedaudz apmaisa un pasautē 2 minūtes.
Bļodā sajauc biezpienu ar 6 olām, sāli un pipariem. Tam pievieno sasautētos zaļumus, un visu samaisa.
Ar sviestu ietauko cepamo formu, un tajā liek gatavo masu.
Lasi sagriež plānākās šķēlītēs un kārto pa virsu masai.
Bļodiņā viegli sakuļ divas olas un lej pa virsu masai. Liek līdz 180 °C temperatūrai uzkarsētā krāsnī un cep 20–25 minūtes. Ļauj nedaudz atdzist 10–15 minūtes, tad griež gabalos un ēd siltu.
Komentāri: