Zivīm
Pasniegšanai
Der zināt:
Upes forelei zvīņas netīrījām. Šādi var gatavot arī mencas, līņus un citas zivis pēc izvēles. Upes zivīm dūņu garšu var mazināt, tās ~30 minūtes pirms gatavošanas pārslakot ar citronu sulu.
Zivis notīra, noskalo un uz sānu malas izdara trīs slīpus griezumus.
Ingvera saknes gabaliņu notīra, sarīvē.
Visu liek bļodā, piespiež sulu no 1 laima, pievieno zivju mērci, rīsu vīnu, eļļu.
Ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā.
Sakuļ visu kopā viendabīgā mērcē.
Sīpolu sagriež plānās ripiņās.
Čili piparam izņem sēklas un sagriež mazos gabaliņos vai ripiņās.
Puravam nogriež zaļās lapas un rūpīgi nomazgā. Uz galda izklāj loksni folijas, uz tās liek zivs ietinamo materiālu – purava lapas. Katru zivi liek uz izklātajām purava lapām. Sānu griezumos liek pa čili ripiņai.
Zivs vēderā iesmērē mērci un izkārto sīpolu ripiņas.
Zivi aizver ciet, apsmērē ar mērci.
Rūpīgi aiztin lapas.
Aizloka foliju un 30 minūtes marinē aukstumā.
Zivi cep ~ 25 minūtes vai nu uz grila, vai līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī. Zivs lieliski garšos ar mundierī vārītiem jaunajiem kartupeļiem un viegliem dārzeņu salātiem. Mēs ar dārzeņu mizojamo nazīti sagriezām strēmelītēs burkānu, cukīni un papriku un sacilājām visu kopā ar citronu sulu, ēdamkaroti kvalitatīvas olīveļļas, sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem. Ja šos dārzeņus vēlaties siltus, tos var, ar šo mērci samaisītus, iemarinēt 10 minūtes iepriekš un tad apcept uz stipri sakarsētas pannas 2–3 minūtes.
Komentāri: