Zivju zupa Norvēģu gaumē

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • Viens līnis
  • 3 kartupeļi
  • 1 sīpols
  • 3 burkāni
  • 5-6 pētersīļu kāti
  • 1 lauru lapa
  • 5-6 piparu graudi
  • gabaliņš (~2 cm) svaigas čili pipara pāksts
  • dilles dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Palielā katlā liek vārīties 2,5 l ūdeni. Sagatavo dārzeņus. Sīpolu nomizo un sagriež gredzenos, burkānu nomizo un sagriež ripiņās, kartupeļus nomizo un sadala vienāda lieluma kubiņos, sagriež pētersīļu kātus.
  2. Zivi notīra, nomazgā, sagriež gabalos un galvai izņem žaunas.
  3. Kad ūdens vārās, vispirms katlā liek burkānus. Pēc 10 minūtēm pievieno kartupeļus un pētersīļus, piparu graudus un lauru lapu un vāra vēl ~15 minūtes, līdz kartupeļi ir gandrīz gatavi.
  4. Liek katlā zivs gabalus, čili pipara gabaliņu un sīpolu gredzenus. Vāra, līdz zivs gaļa viegli atdalās no asakām.
  5. Pasniedz dekorētu ar sakapātām dillēm.
1. pagatavošanas solis
Zivju_zupa-1

Palielā katlā liek vārīties 2,5 l ūdeni. Sagatavo dārzeņus. Sīpolu nomizo un sagriež gredzenos, burkānu nomizo un sagriež ripiņās, kartupeļus nomizo un sadala vienāda lieluma kubiņos, sagriež pētersīļu kātus.

2. pagatavošanas solis
Zivju_zupa-2

Zivi notīra, nomazgā, sagriež gabalos un galvai izņem žaunas.

3. pagatavošanas solis
Zivju_zupa-3

Kad ūdens vārās, vispirms katlā liek burkānus. Pēc 10 minūtēm pievieno kartupeļus un pētersīļus, piparu graudus un lauru lapu un vāra vēl ~15 minūtes, līdz kartupeļi ir gandrīz gatavi.

4. pagatavošanas solis
Zivju_zupa-4

Liek katlā zivs gabalus, čili pipara gabaliņu un sīpolu gredzenus. Vāra, līdz zivs gaļa viegli atdalās no asakām.

5. pagatavošanas solis
Zivju_zupa-5

Pasniedz dekorētu ar sakapātām dillēm.

Komentāri: