Inga Kalniņa ir divu blogu autore (“Le Petit Pot” un “UrbanicOrganic”) un mamma divām jaukām meitenēm – Grētai Teodorai un Florencei Rozei, kas iedvesmoja Ingu sarakstīt savu pirmo grāmatu “Pilnām Mutēm” un izveidot pirmo pavārburtnīcu bērniem latviešu valodā.
MENCAS CHAUDERS
Viegla
līdz 1 h
6 personām
Sena un patiesībā tik vienkārša recepte, jo tapusi laikā, kad produktu izvēle bija ļoti maza. Laika gaitā zupas recepte nav kļuvusi izsmalcinātāka, tā vienkārši papildināta ar bekonu.
Sastāvdaļas
5–6 šķēles laba bekona
1 baltais sīpols
5–6 vidēja izmēra kartupeļu
sāls un melnie pipari
dilles
2 mencas filejas
1 kubiņš jeb 500 ml bekona buljona Gallina Blanca
250 ml saldā krējuma
100–200 ml piena
2 ēdamkarotes miltu
Pagatavošana
Sagatavo zivi. Pārbauda, vai nav asaku, un sagriež vienāda izmēra lielos gabalos.
Kubiņos sagriež bekonu, liek katliņā un labi sacep, pat sačurkstina. Kad bekons gatavs, tam pievieno sagrieztu sīpolu un cep, līdz tas ir gatavs, gandrīz caurspīdīgs. Ja liekas, ka rauj klāt, pievieno vai nu mazliet olīveļļas, vai sviesta.
Kad sīpoli un bekons gatavs, tos pārkaisa ar miltiem un labi samaisa. Pievieno iepriekš sagatavotu buljonu un saldo krējumu, kā arī sāli un melnos piparus. Uzkarsē un pagaršo, pievieno vēl sāli un piparus, ja nepieciešams. Zupā liek vienādos, ne pārāk mazos gabalos sagrieztus kartupeļus, kā arī svaigas dilles.
Visu vāra uz lēnas uguns, līdz kartupeļi ir gandrīz gatavi. Pievieno pienu, visu uzkarsē, un zupā liek zivs gabalus. Vāra vēl apmēram 5–7 minūtes, līdz zivs gatava. Pārbauda garšvielas, un pasniedz ar biezu šķēli svaigas maizes.
Komentāri: