Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.
Zivju kotletes zvejnieku sievu gaumē
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
1 kg maltas zivs gaļas
2 olas
100 g sviesta
2-3 šķēles baltmaizes
sāls, malti melnie pipari
1 liels sīpols
svaigi spiesta citrona sula
200 g biezpiena
2 ēdamkarotes ķimeņu
eļļa cepšanai
Pagatavošana
Zivs malto gaļu liek palielā bļodā.
Katliņā izkausē sviestu un atdzesētu pielej zivju masai.
Sīpolu notīra un sarīvē uz rupjās rīves. Pievieno zivju masai.
Pievieno olas, pieber šķipsniņu sāls, piparus.
Citronu nomazgā, pārgriež uz pusēm un izspiež sulu. Sulu pievieno kotlešu masai. Visu labi samīca. Pusi masas pārliek atsevišķā bļodiņā.
Vienas bļodiņas saturam pievieno biezpienu un ķimenes, un visu kārtīgi samīca.
Otras bļodiņas saturam pievieno ūdenī izmērcētas baltmaizes šķēles. Samīca.
Uzkarsē pannā eļļu un ar rokām veido mazas kotletītes. Cep ~5-7 minūtes no katras puses, uzliekot pannai vāku.
Variācijas par tēmu:
Zivju kotletēm var pievienot vārītus kartupeļus. Tad tās būs ļoti maigas. Masai var pievienot sasmalcinātu papriku, sakapātus zaļumus un rīvētu sieru. Lai kotletes būtu mīkstākas, var pievienot cūku taukus vai piemalt speķi.
Labdien, līdz galam nesapratu – iznāk, ka no vienas receptes cep 2 veidu kotletes – ar baltmaizi un ar biezpienu? Vai tomēr beigās abu bļodiņu saturu samaisa kopā un cep viena veida kotletes?
Fantastiski laba recepte! Paldies, Liene! Kotletēs tika ieceptas piemājas dīķī saķertās zivteles. Bērni ēda un slavēja, ka tik gardas kotletes mamma izcepusi pirmo reizi un prasīja kas tā par tādu labu gaļu esot 🙂
Sanaca loti garsigi. Man masa bija paskidra ar biespienu, tapec apviljaju kotletes rivmaize. Izcepot sanaaca zeltaini bruuna krauksika adina un ieksha suliga kotlete 🙂
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Labdien, līdz galam nesapratu – iznāk, ka no vienas receptes cep 2 veidu kotletes – ar baltmaizi un ar biezpienu? Vai tomēr beigās abu bļodiņu saturu samaisa kopā un cep viena veida kotletes?
Jūs varat izvēlēties – ar biezpienu būs sulīgākas, ar baltmaizi – sausākas. Vēl varat iegūt kaut ko pa vidu, baltmaizes vietā liekot kartupeļus.
Liels paldies par atbildi un ieteikumu!
Fantastiski laba recepte! Paldies, Liene! Kotletēs tika ieceptas piemājas dīķī saķertās zivteles. Bērni ēda un slavēja, ka tik gardas kotletes mamma izcepusi pirmo reizi un prasīja kas tā par tādu labu gaļu esot 🙂
Sanaca loti garsigi. Man masa bija paskidra ar biespienu, tapec apviljaju kotletes rivmaize. Izcepot sanaaca zeltaini bruuna krauksika adina un ieksha suliga kotlete 🙂
Labdien! Kotletes sanāca ļoooti garšīgas!!! Paldies par recepti 😉