Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Zirņu miltu pankūka ar karija vistu
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
3 personām
Sastāvdaļas
PANKŪKĀM
500 ml piena vai ūdens
250 g zirņu miltu
3 olas
2 ēdamkarotes cukura
½ tējkarotes kurkumas
šķipsniņa paprikas pulvera
VISTAI
300g vistu šķiņķīšu
2 tējkarotes sviesta
2 cm ingvera saknes
1 tējkarote malta kumīna
1 tējkarote paprikas pulvera
2 ķiploku daiviņas
1 ēdamkarote brūnā cukura
½ tējkarote sāls
1 čili
200g grieķu jogurta
200g konservēti vai sakapāti tomāti
Pagatavošana
Pagatavo pankūku mīklu, sakuļot olas un pamazām pievienojot pārējās pankūku mīklas sastāvdaļas, līdz izveidojas vienmērīga mīklas masa. Ļauj mīklai “atpūsties” 10 minūtes.
Uz pannas uzkarsē mazliet eļļas un vienmērīgi lej pannā lānu kārtiņu mīklas. Cep uz mazas liesmas, līdz pankūka ir viegli kustināma. Ar lāpstiņu apmet to uz otru pusi un cep viegli zeltainu.
Ķiploku, ingvera sakni un čili smalki sakapā. Vistas škinķus sagriež kumosa lieluma gabaliņos.
Vistu apcep uz pannas izkausētā sviestā, līdz viegli zeltaini. Pievieno sakapātos garšaugus un sausās garšvielas. Visu mazliet apcep. Pievieno brūno cukuru, sāli un tomātus un sautē 5 minūtes. Pievieno grieķu jogurtu un kārtīgi samaisa.
Pankūkas pasniedz karstas kopā ar vistu. Ja vēlas, var pasniegt ar svaigu kinzu un laima daiviņām.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: