Zirņu miltu pankūka ar karija vistu

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
3 personām

Sastāvdaļas

PANKŪKĀM

  • 500 ml piena vai ūdens
  • 250 g zirņu miltu
  • 3 olas
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • ½ tējkarotes kurkumas
  • šķipsniņa paprikas pulvera

 

VISTAI

  • 300g vistu šķiņķīšu
  • 2 tējkarotes sviesta
  • 2 cm ingvera saknes
  • 1 tējkarote malta kumīna
  • 1 tējkarote paprikas pulvera
  • 2 ķiploku daiviņas
  • 1 ēdamkarote brūnā cukura
  • ½ tējkarote sāls
  • 1 čili
  • 200g grieķu jogurta
  • 200g konservēti vai sakapāti tomāti

Pagatavošana

  1. Pagatavo pankūku mīklu, sakuļot olas un pamazām pievienojot pārējās pankūku mīklas sastāvdaļas, līdz izveidojas vienmērīga mīklas masa. Ļauj mīklai “atpūsties” 10 minūtes.
  2. Uz pannas uzkarsē mazliet eļļas un vienmērīgi lej pannā lānu kārtiņu mīklas. Cep uz mazas liesmas, līdz pankūka ir viegli kustināma. Ar lāpstiņu apmet to uz otru pusi un cep viegli zeltainu.
  3. Ķiploku, ingvera sakni un čili smalki sakapā. Vistas škinķus sagriež kumosa lieluma gabaliņos.
  4. Vistu apcep uz pannas izkausētā sviestā, līdz viegli zeltaini. Pievieno sakapātos garšaugus un sausās garšvielas. Visu mazliet apcep. Pievieno brūno cukuru, sāli un tomātus un sautē 5 minūtes. Pievieno grieķu jogurtu un kārtīgi samaisa.
  5. Pankūkas pasniedz karstas kopā ar vistu. Ja vēlas, var pasniegt ar svaigu kinzu un laima daiviņām.