Zirņu dīgstu zupa

Viegla
līdz 30 min
6 personām

Sastāvdaļas

  • 700 ml dārzeņu buljona
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 350 g zirņu dīgstu
  • ½ tējkarotes sodas
  • 4 zaļie ķiploki, kapāti
  • 120 g spinātu
  • sāls
  • malti melnie pipari
  • 90 g beztauku jogurta
  • sēkliņu maisījums

Pagatavošana

  1. Katlā uzvāra buljonu un atstāj to karsēties uz vidēji mazas uguns.
  2. Lielā pannā uz vidēji augstas uguns uzkarsē olīveļļu, pievieno zaļos ķiplokus un karsē, līdz tie sāk kļūt caurspīdīgi. Pievieno zirņu dīgstus un sodu, karsē vēl 2 minūtes.
  3. Buljonam pievieno sasautētos zirņus un vāra 3 minūtes, tad pievieno spinātus. Uzkarsē.
  4. Zupu sablendē līdz vēlamajai konsistencei. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
  5. Zupu pasniedz karstu un servē ar jogurtu, svaigiem zirņu dīgstiem un sēkliņu maisījumu.