Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Zirņu dīgstu zupa
Viegla
līdz 30 min
6 personām
Sastāvdaļas
700 ml dārzeņu buljona
3 ēdamkarotes olīveļļas
350 g zirņu dīgstu
½ tējkarotes sodas
4 zaļie ķiploki, kapāti
120 g spinātu
sāls
malti melnie pipari
90 g beztauku jogurta
sēkliņu maisījums
Pagatavošana
Katlā uzvāra buljonu un atstāj to karsēties uz vidēji mazas uguns.
Lielā pannā uz vidēji augstas uguns uzkarsē olīveļļu, pievieno zaļos ķiplokus un karsē, līdz tie sāk kļūt caurspīdīgi. Pievieno zirņu dīgstus un sodu, karsē vēl 2 minūtes.
Buljonam pievieno sasautētos zirņus un vāra 3 minūtes, tad pievieno spinātus. Uzkarsē.
Zupu sablendē līdz vēlamajai konsistencei. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Zupu pasniedz karstu un servē ar jogurtu, svaigiem zirņu dīgstiem un sēkliņu maisījumu.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: