Ziemassvētku siera kūka ar apelsīnu ievārījumu

Viegla
līdz 1 h
8 personām

Sastāvdaļas

  • 240 g piparkūku
  • 120 g sviesta
  • 450 g svaigsiera
  • 1 vaniļas pāksts
  • 160 g cukura
  • 2 olas
  • 1 burciņa apelsīnu ievārījuma
  • 1 ēdamkarote brūnā cukura
  • 1 tējkarote kanēļa
  • miziņa no 1 apelsīna, rīvēta
  • 30 g tumšās šokolādes

Pagatavošana

  1. Blenderī samaļ piparkūkas, pievieno izkausētu sviestu. Gatavo masu izklāj tartes formā, kas pirms tam viegli ieziesta ar sviestu. Tartes formā ieklāj arī apelsīnu ievārījumu, un visu liek atdzesēties ledusskapī uz 30 minūtēm.
  2. Mikserī viendabīgā masā samaisa svaigsieru, cukuru un vaniļas pāksts mīkstumu. Maisa līdz brīdim, kad cukurs ir pilnībā izkusis. Turpinot maisīt, pa vienai pievieno olas, ļaujot katrai pilnībā iemaisīties kopējā masā.
  3. Gatavo siera kūkas masu ieklāj atdzesētajā piparkūku tartes formā, izlīdzina un liek cepties cepeškrāsnī 180 ºC temperatūrā uz 30 minūtēm. Kad siera kūka gatava, ļauj tai atdzist istabas temperatūrā un liek ledusskapī uz 2 stundām pilnībā atdzesēties
  4. Atdzesēto kūku pasniedz, pārberot pāri kanēļa un cukura maisījumu, sarīvētu šokolādi un rīvētu apelsīna miziņu.