Ernests ir raidījuma ”Visi Pie Galda!” personība, aizrautīgs kulinārs, kam patīk eksperimentēt virtuvē un izmēģināt pasaules garšas. Aizrautīgs, entuziastisks un viennozīmīgi radošs cilvēks.
Ziemassvētku siera kūka ar apelsīnu ievārījumu
Viegla
līdz 1 h
8 personām
Sastāvdaļas
240 g piparkūku
120 g sviesta
450 g svaigsiera
1 vaniļas pāksts
160 g cukura
2 olas
1 burciņa apelsīnu ievārījuma
1 ēdamkarote brūnā cukura
1 tējkarote kanēļa
miziņa no 1 apelsīna, rīvēta
30 g tumšās šokolādes
Pagatavošana
Blenderī samaļ piparkūkas, pievieno izkausētu sviestu. Gatavo masu izklāj tartes formā, kas pirms tam viegli ieziesta ar sviestu. Tartes formā ieklāj arī apelsīnu ievārījumu, un visu liek atdzesēties ledusskapī uz 30 minūtēm.
Mikserī viendabīgā masā samaisa svaigsieru, cukuru un vaniļas pāksts mīkstumu. Maisa līdz brīdim, kad cukurs ir pilnībā izkusis. Turpinot maisīt, pa vienai pievieno olas, ļaujot katrai pilnībā iemaisīties kopējā masā.
Gatavo siera kūkas masu ieklāj atdzesētajā piparkūku tartes formā, izlīdzina un liek cepties cepeškrāsnī 180 ºC temperatūrā uz 30 minūtēm. Kad siera kūka gatava, ļauj tai atdzist istabas temperatūrā un liek ledusskapī uz 2 stundām pilnībā atdzesēties
Atdzesēto kūku pasniedz, pārberot pāri kanēļa un cukura maisījumu, sarīvētu šokolādi un rīvētu apelsīna miziņu.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: