Ziemas kūka

Prasa meistarību
līdz 2 h
10 personām

Svētku sajūtu mājās ir jārada pašiem, tādēļ Decembris jāsāk ar sevis lutināšanu un gardu kūku gatavošanu. “Cake’n’bake”* ogu pulveri piešķirs kūkai īsti latvisku garšu, bet glītās cukura pērlītes un kaltētās ogas palīdzēs to uzpucēt pirms likšanas galdā. #piegalda

*”Cake’n’bake” produkciju var iegādāties veikalos “Gemoss”.

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 180 g sviesta istabas temperatūrā
  • 400 g cukura
  • 3 olas
  • sēkliņas no ½ vaniļas pāksts
  • 390 g miltu
  • 450 g paniņu
  • 12 g dzeramās sodas
  • 12 g ābolu etiķa
  • 2 ēdamkarotes zemeņu pulvera
  • 2 ēdamkarotes dzērveņu pulvera
  • 2 ēdamkarotes aveņu gabaliņu

 

Krēmam:

  • 600 g maskarpones siera
  • 500 g saldā krējuma
  • 3 ēdamkarotes pūdercukura
  • 1 ēdamkarote sublimēta zemeņu pulvera

 

Dekorēšanai:

  • rozmarīna, egļu vai priežu zariņi
  • sublimētas lielogu dzērvenes
  • cukura pērlītes

Pagatavošana

  1. Lielā bļodā sviestu istabas temperatūrā sakuļ ar cukuru. Pievieno olas, iemaisa. Tad pievieno miltus un paniņas, iemaisa. Atsevišķā traukā sajauc sodu ar etiķi, burbuļojošo masu pievieno mīklai un iemaisa.
  2. Mīklu sadala trīs vienādās daļās, katrai pievieno citas garšas sublimēto ogu pulveri, iemaisa.
  3. Liek ar cepamo papīru izklātā formā un cep 25–30 minūtes līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī. Biskvīta kārtas atdzesē.
  4. Pagatavo krēmu. Lielā bļodā liek maskarpones sieru un saldo krējumu, pievieno pūdercukuru, un visu saputo, līdz ir iegūts viendabīgs un vijīgs krēms. Pusei krēma pievieno sublimēto zemeņu pulveri.
  5. Liek kopā kūku. Uz biskvīta kārtas smērē zemeņu krēmu, pārber ar sublimētajām ogām, liek nākamo biskvīta kārtu, pārsmērē ar zemeņu krēmu, visu pabeidz ar trešo biskvīta kārtu. Kūku no ārpuses smērē ar krēma daļu, kam nav pievienota nekāda garša.
  6. Dekorē ar kādiem egļu, priežu vai rozmarīna zariņiem, sublimētām dzērvenēm un cukura pērlītēm.

Komentāri: