Cepeškrāsni sakarsē līdz 180°C temperatūrai. Ziedkāpostu sadala mazākās ziedkopās un vāra uz lēnas uguns, līdz tās mīkstas, ūdenim pievienojot 1 tējkaroti sāls. Notecina un ļauj atdzist.
Sakapā sarkano sīpolu, dažus sīpolu riņķīšus noglabājot vēlākam laikam. Sakapā rozmarīnu. Pannā uzkarsē 100 g olīveļļas, apsautē sīpolus un rozmarīnu, līdz tie mīksti. Ļauj atdzist.
Atdzesēto olīveļļas masu kuļ kopā ar olām, pievieno svaigu kapātu baziliku.
Miltus, cepamo pulveri, kurkumu, sieru, 1½ tējkarotes sāls un melnos piparus samaisa kopā, tad iemaisa olīveļļas un olu masā. Uzmanīgi iemaisa atdzesētos ziedkāpostus.
Kūku formas pamatu izklāj ar cepamo papīru, bet malas bagātīgi noklāj ar sviestu. Malas nokaisa ar melnajām sezama sēklām.
Gatavo ziedkāpostu masu lej formā, virs tās kārto sarkano sīpolu riņķīšus. Pīrāgu cep krāsnī 45 minūtes, līdz tas ir zeltaini brūns.
Pirms pīrāga izņemšanas no veidnes to ar nazi rūpīgi atdala no cepamās formas malām. Pasniedz siltu.
Ļoti žēl, ka iztērētas tik daudz sastāvdaļas. Ļoti negaršīgi un rozmarīns “sit” cauri. Novērtēja 3 cilvēki, nevis 1.