Ziedkāpostu un lēcu salāti ar Indijas riekstu mērci

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 120 g Rapunzel bio zaļo lēcu
  • 1 mazs ziedkāposts
  • 1 tējkarote kurkumas
  • šķipsna sāls
  • eļļa cepšanai
  • 1 mazs sīpols
  • 40 g smalklapu spinātu
  • maza sauja rozīņu

MĒRCEI

  • 100 g Indijas riekstu
  • 120 ml ūdens
  • ½ daiviņas ķiploka
  • sula no ¼ citrona
  • 2 ēdamkarotes rauga pārslu
  • ¼ tējkarotes sāls

Pagatavošana

  1. Lēcas izvāra pēc norādījumiem uz iepakojuma un atliek malā.
  2. Krāsni sakarsē līdz 200 °C temperatūrai. Ziedkāpostu sadala mazākās ziedkopās, liek cepamajā pannā, kas izklāta ar cepamo papīru. Apslaka ar eļļu, pārkaisa ar kurkumu un sāli, samaisa, lai ziedkāposti ir vienmērīgi noklāti ar kurkumu. Liek cepties krāsnī 15–20 minūtes.
  3. Sīpolu sagriež plānās ripiņās vai mazos gabaliņos. Liek cepties sakarsētā pannā ar nedaudz eļļas un maisot cep apmēram 10 minūtes, līdz sīpoli sāk apbrūnēt.
  4. Ceptos sīpolus samaisa ar lēcām, spinātiem un rozīnēm.
  5. Pagatavo mērci. Visas mērces sastāvdaļas liek jaudīgā blenderī un blendē, līdz izveidojas krēmīgas konsistences mērce. Pagaršo un pievieno vēl sāli vai citronu sulu, ja vēlas.
  6. Lēcu un spinātu maisījumu sadala 2 šķīvjos, pa virsu kārto ceptos ziedkāposta gabaliņus un pārslaka ar riekstu mērci. Pāri palikušo mērci uzglabā noslēgtā traukā ledusskapī līdz 5 dienām.