Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes
Ziedkāpostu krēmzupa ar lakšu pesto, pasniegta ar gaļas bumbiņām
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Krēmīga un maiga no jaunajiem, vēl Francijā augušajiem ziedkāpostiem, bet ar pašmāju savvaļas ķiploku – lakšu pesto. Ļoti gardi, aromātiski un kopā ar gaļas bumbiņām – arī sātīgi.
Sastāvdaļas
1 ziedkāposts
1 puravs
1 l dārzeņu buljona
jūras sāls, svaigi malti baltie pipar
olīveļļa cepšanai
Zaļumu pesto
kārtīga bunte lakšu un pētersīļu
½ glāzes auksti spiestas olīveļļas
1 ēdamkarote valriekstu eļļas (pēc izvēles)
jūras sāls, svaigi malti melnie pipari
Pasniegšanai
0,5 kg paštaisītu vai “NOO Cepeškungs” gatavu gaļas bumbiņu
Pagatavošana
Purava balto daļu nogriež un pārbauda lapas, vai nav smilšainas. Sagriež gareniski uz pusēm un tad gabaliņos.
Puravus liek pannā ar mazliet olīveļļas un uz nelielas uguns sautē, līdz tie kļūst zeltaini un mīksti.
Tikmēr sagriež ziedkāpostu mazos gabaliņos. Kad puravi sacepti, tiem pievieno ziedkāpostus, un visu aplej ar 0,5 l dārzeņu buljona. Vāra, līdz ziedkāposti mīksti.
Tad to noņem no plīts un ar blenderi sablendē viendabīgā masā. Lai zupa būtu šķidrāka, tai pa daļām pievieno vēl dārzeņu buljona.
Sagatavo zaļumu pesto: blendera krūzē liek sakapātus lakšus un pētersīļus, visu pārkaisa ar sāli, svaigi maltiem melnajiem pipariem un pārlej ar auksti spiestu olīveļļu. Ja mājās ir, var pievienot ēdamkaroti valriekstu eļļas. Visu sablendē viendabīgā mērcē.
Zupa ir gatava pasniegšanai. Atliek vēl uzsildīt gaļas bumbiņas. Uz sakarsētas pannas uzlej nedaudz olīveļļas, un mērenā temperatūrā bumbiņas apsilda no visām pusēm. Tas prasīs 2–3 minūtes. Pasniedz visu kopā – biezzupu, kas papildināta ar zaļumu pesto, un 3–4 bumbiņas katram ēdājam.
Komentāri: