200 g ziedkāpostu
50 g mandeļu
1 neliels sakapāts sīpols
30 g svaiga koriandra
30 g pētersīļu
1 ola
1 daiviņa ķiploka
½ tējkarotes malta kumīna
½ tējkarotes čili pulvera
šķipsna sāls
30 g turku zirņu miltu
olīveļļa cepšanai
MĒRCEI
60 g tahini jeb sezama sēklu pastas
1 ēdamkarote sezama sēklu eļļas
2 ēdamkarotes citronu sulas
1 tējkarote kļavu sīrupa vai medus
50 ml ūdens
šķipsna sāls
1. Ziedkāpostu sadala mazākās ziedkopās, liek blenderī un blendē līdz birstošai konsistencei. Sablendētos ziedkāpostus liek bļodā un atliek malā.
2. Blenderī liek mandeles un sablendē, līdz iegūta miltiem līdzīga konsistenci. Tad blenderī pievieno sakapātu sīpolu, koriandru, pētersīļus, olu, ķiploku un garšvielas. Kārtīgi sablendē.
3. Pievieno blenderī ziedkāpostu un atkal sablendē, līdz viss ir vienmērīgi samaisījies kopā. Iegūto mīklu liek bļodā, un tajā iemaisa turku zirņu miltus.
4. Krāsni sakarsē līdz 200 ºC temperatūrai. No mīklas ar rokām veido nelielas bumbiņas, ko liek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Katru bumbiņu apsmērē ar nedaudz olīveļļas un liek cepties krāsnī 20 minūtes, tad katru bumbiņu apgriež otrādi un cep vēl 20 minūtes.
5. Visas mērces sastāvdaļas liek bļodiņā un samaisa, līdz iegūst krēmīgu mērci.
6. Ziedkāpostu bumbiņas pasniedz ar svaigiem salātiem vai brūnajiem rīsiem un tahini mērci.
Komentāri: