Šīs zupas recepte ir atceļojusi no saulainās Marokas. Zupas galvenā sastāvdaļa ir ziedkāposti, kam garšas ziņā nav īpaša rakstura, tādēļ tos papildinājām ar īstu garšas karuseli – kanēli, kuminu un koriandru. Riktīgs punkts uz i – grauzdētas mandeļu skaidiņas, kas sātīgajai, sildošajai biezzupai piešķir neparastu, riekstainu garšas noti.
Variācijas par tēmu:
Zupas recepti var dažādot, reizi pa reizei pievienojot burkānu un 2–3 vidēja lieluma kartupeļus. Zupa būs tumīgāka un maigāka. Lai panāktu garšas dažādību, tomātu pastas vietā pievienojiet čili mērci vai gabaliņos sagrieztu čili piparu.
Der zināt:
Vēsā laikā ēdieniem pievienojiet vairākas garšvielas vienlaikus. Tas rada gan sildošu efektu, gan labvēlīgi iedarbojas uz gremošanas traktu un rada prieku ēdājiem. Zupai pievienotais kumins ēdienam piešķir īpašu smaržu un pikantumu!
Ziedkāpostu noskalo un sadala pa ziedkopām. Ja ziedkopas ir lielas, tas sadala ar asu nazi sīkāk.
Uzkarsē sausu pannu un apgrauzdē kumina un koriandra sēklas.
Kad sēklas ir apgrauzdētas un sāk lēkāt pa pannu, pievieno mandeļu skaidiņas.
Pielej nedaudz eļļas un samaisa. Pievieno ziedkāpostus un pāris minūtes pacep.
Pievieno tomātu pastu, samaisa.
Pannas saturu pārliek katliņā un pielej buljonu. Uz nelielas uguns gatavo 20–25 minūtes.
Kad ziedkāposti ir mīksti, zupu sablenderē. Pagaršo un nepieciešamības gadījumā pievieno sāli.
Pasniedz karstu, pārkaisītu ar viegli grauzdētām mandeļu skaidiņām.
Komentāri: