Laika taupīšanas nolūkos ikdienas straujā ritmā mēs, pieaugušie, mēģinām atrast risinājumu pēc iespējas ātrāk pagatavot vakariņas.
Šoreiz ātrajiem vakariņu un pusdienu ēdieniem piedāvājam picas uz tortiljas pamatnes – plāna mīkla, kraukšķīgas maliņas un sulīgs, bagātīgs pildījums.
Tomātu mērcei
Ar malto gaļu un čili pipariem
Ar salami un čili
Četru sieru pica ar svaigu rukolu
Ar jūras veltēm un svaigu rukolu
Ar bekonu un ananāsiem
Der zināt:
Picas pasniedz karstas, tikko no krāsns. Tad tortiljas pamatne ir kraukšķīga, siers – izkusis, pildījums – sulīgs. Atdziestot picas zaudē savas garšas īpašības, atkārtota uzsildīšana nav vēlama.
Pagatavo tomātu mērci: tomātus noskalo, blanšē un novelk miziņu. Pārgriež uz pusēm un liek blendera traukā. Ja izmantojat konservētos, tad šis solis izpaliek. Ķiploka daiviņas notīra un pievieno tomātiem. Pievieno sāli, cukuru, bazilika vai pētersīļu lapiņas un visu sablendē viendabīgā mērcē.
Sakārto picu cepšanai. Tortiljas pamatni apziež ar mērci, virsū kaisa sierus un visbeidzot kārto pārējās sastāvdaļas.
Ar malto gaļu un čili pipariem.
Ar salami un čili.
Četru sieru pica ar svaigu rukolu.
Ar jūras veltēm un svaigu rukolu.
Ar bekonu un ananāsiem.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai un picas liek cepties. Cep ~ 5–7 minūtes. Jau gatavu picu pārkaisa ar smaržīgu raudeni un rukolas lapām.
Komentāri: