Zibensātrās picas uz tortiljas pamatnes

Viegla
līdz 30 min
5 personām

Laika taupīšanas nolūkos ikdienas straujā ritmā mēs, pieaugušie, mēģinām atrast risinājumu pēc iespējas ātrāk pagatavot vakariņas.

Šoreiz ātrajiem vakariņu un pusdienu ēdieniem piedāvājam picas uz tortiljas pamatnes – plāna mīkla, kraukšķīgas maliņas un sulīgs, bagātīgs pildījums.

Sastāvdaļas

  • 5 tortiljas plāksnes

Tomātu mērcei

  • ~ 500 g konservētu tomātu savā sulā vai svaigi tomāti
  • 4–5 daiviņas ķiploka
  • šķipsniņa sāls, 0,5 tējkarotes cukura
  • neliela buntīte svaiga bazilika vai pētersīļu
  • malti melnie pipari

Ar malto gaļu un čili pipariem

  • 100 g saceptas maltas liellopu gaļas
  • eļļa cepšanai
  • sāls, malti melnie pipari, kaltēta raudene
  • 60 g rīvēta Holandes siera
  • 1 svaigs čili pipars, sagriezts ripiņās

Ar salami un čili

  • 50 g salami desas
  • 60 g rīvēta Holandes siera
  • 1 čili pipars, sagriezts ripiņās

Četru sieru pica ar svaigu rukolu

  • 50 g zilā siera Dor blue, sagriezta gabaliņos
  • ½ bumbas mocarellas
  • 40 g rīvēta cietā siera
  • 40 g rīvēta Holandes siera
  • 1 sauja rukolas

Ar jūras veltēm un svaigu rukolu

  • 1 sauja jūras velšu maisījuma
  • ½ bumbas mocarellas
  • 40 g rīvēta Holandes siera
  • 1 sauja rukolas

Ar bekonu un ananāsiem

  • 50 g bekona
  • 2 ēdamkarotes konservētu vai svaigu ananasu
  • 50 g rīvēta Holandes siera
  • 20 g Parmas siera

Pagatavošana

  1. Pagatavo tomātu mērci: tomātus noskalo, blanšē un novelk miziņu. Pārgriež uz pusēm un liek blendera traukā. Ja izmantojat konservētos, tad šis solis izpaliek. Ķiploka daiviņas notīra un pievieno tomātiem. Pievieno sāli, cukuru, bazilika vai pētersīļu lapiņas un visu sablendē viendabīgā mērcē.
  2. Sakārto picu cepšanai. Tortiljas pamatni apziež ar mērci, virsū kaisa sierus un visbeidzot kārto pārējās sastāvdaļas.
  3. Ar malto gaļu un čili pipariem.
  4. Ar salami un čili.
  5. Četru sieru pica ar svaigu rukolu.
  6. Ar jūras veltēm un svaigu rukolu.
  7. Ar bekonu un ananāsiem.
  8. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai un picas liek cepties. Cep ~ 5–7 minūtes. Jau gatavu picu pārkaisa ar smaržīgu raudeni un rukolas lapām.

 

Der zināt:

Picas pasniedz karstas, tikko no krāsns. Tad tortiljas pamatne ir kraukšķīga, siers – izkusis, pildījums – sulīgs. Atdziestot picas zaudē savas garšas īpašības, atkārtota uzsildīšana nav vēlama.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pagatavo tomātu mērci: tomātus noskalo, blanšē un novelk miziņu. Pārgriež uz pusēm un liek blendera traukā. Ja izmantojat konservētos, tad šis solis izpaliek. Ķiploka daiviņas notīra un pievieno tomātiem. Pievieno sāli, cukuru, bazilika vai pētersīļu lapiņas un visu sablendē viendabīgā mērcē.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sakārto picu cepšanai. Tortiljas pamatni apziež ar mērci, virsū kaisa sierus un visbeidzot kārto pārējās sastāvdaļas.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ar malto gaļu un čili pipariem.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ar salami un čili.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Četru sieru pica ar svaigu rukolu.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ar jūras veltēm un svaigu rukolu.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ar bekonu un ananāsiem.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai un picas liek cepties. Cep ~ 5–7 minūtes. Jau gatavu picu pārkaisa ar smaržīgu raudeni un rukolas lapām.