Piepildīt ķermeni ar vitamīniem var arī saldumi. Kad ogu sezona beidzas, ēdam zemesriekstus! Tie ir pilni ar antioksidantiem, kurus vasarā uzņemam ar zemenēm un citām ogām.
Mīklai
Pildījumam
Virtuves kombainā sablendē pūdercukuru, sāli un miltus. Kad tie ir viegli sajaukušies, pievieno sviestu un kuļ, līdz iegūta smilšaina konsistence. Pievieno olu dzeltenumus un kakao. Ieblendē tos, līdz mīkla savēlusies lielā kunkulī.
Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 1 stundu atdzesēties.
Pildījumam sablendē zemesriekstus kopā ar cukuru un eļļu.
Pievieno saldo krējumu un krēmsieru, lai iegūtu krēmīgu konsistenci.
Metāla formiņas iesmērē ar eļļu un izkaisa ar miltiem, lai mīkla nepiedegtu.
Atdzisušo mīklu izrullē un ieklāj sagatavotajās formiņās. Katras dibenā izdur pāris mazu caurumiņu, lai mīkla neuzpūšas.
°Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 °C temperatūrai, un cep 10–12 minūtes. Kad groziņi izcepušies, tos atdzesē un pilda ar zemesriekstu krēmu.
Komentāri: