Uzvāra ūdeni, pievieno sāli (1 tējkaroti uz 1 litru), un novāra pastu 14–16 minūtes.
Sagriež sarkano kāpostu un papriku, burkānu griež gareniski plānos gabaliņos, lai visi dārzeņi sagriezti līdzīgā izmērā. Notīra un šķēlītēs sagriež čili piparu.
Uz plīts vidēji lielas uguns liek sildīties pannu. Uz sausas pannas uzber sezama sēkliņas un regulāri tās apmaisa. Kolīdz tās kļūst zeltaini brūnganas, nober tās trauciņā.
Uz karstās pannas uzlej olīveļļu un sezama eļļu. Liek apcepties dārzeņus, tos regulāri maisot. Kad dārzeņi kļūst mīkstāki, bet burkāns vēl nav zaudējis kraukšķīgumu, tie ir gatavi.
Uz tās pašas vai citas mazākas pannas, vai katliņa sasilda 100 ml ūdens un iemaisa tajā zemesriekstu sviestu. Regulāri maisa (silikona lāpstiņa jeb spatula ir parocīga), līdz izveidojas vienveidīga šķidrāka mērce.
Kad pasta ir gatava, nokāš to, pārlej ar zemesriekstu sviesta mērci, liek uz šķīvja, pa virsu kārto apceptos dārzeņus, aplej ar sojas mērci, pārber ar sezama sēkliņām un pēc nepieciešamības pielej citronu sulu.
Komentāri: