Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Zemesriekstu sviesta cepumi, pasniegti ar mandeļu pienu
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
Cepumiem (25–30 gab.):
180 g sviesta istabas temperatūrā
150 g tumši brūnā cukura
1 ola
160 g zemesriekstu sviesta
250 g miltu
½ tējkarotes sodas
šķipsniņa sāls
Mandeļu pienam:
300 g mandeļu
1 l dzeramā ūdens
Pagatavošana
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru.
Lielā bļodā saputo sviestu kopā ar cukuru. Pievieno olu un puto, līdz masa kļuvusi viendabīga un gaiša.
Pievieno zemesriekstu sviestu un to arī rūpīgi iejauc.
Beidzamos iesijā miltus kopā ar sodu un sāli.
Visu maisa, līdz sastāvdaļas sajaukušās kopā. Uz cepamā papīra liek ēdamkaroti mīklas ar atstarpi starp cepumiem (vismaz 2 cm), lai tie nesaplūstu kopā. Cep krāsnī 10–12 minūtes. Pēc izņemšanas atdzesē.
Mandeļu piens
Mandeles liek mērcēties iepriekšējā dienā pirms piena gatavošanas.
Pēc mērcēšanas tās noskalo, liek blenderī un pievieno tīru ūdeni. Blendē 3–5 minūtes, līdz masa kļuvusi krēmīga, balta, zīdaina un milti pilnīgi sasmalcinājušies.
Masu izkāš caur sietu, un pienu lej tīrā pudelē. To var uzglabāt ledusskapī līdz 1 nedēļai.
Paldies par recepti. Vienkārši, bet ļoti gardi. ?
Ļoti,ļoti gardi! Paldies!
Ideāli cepumi! 😉
Taisīju visu precīzi kā receptē. Diemžēl pēc 12 minūšu cepšanas cepumi joprojām nav izcepušies, vidū “jēli”.
Ideāli cepumi sanāca!
Tik gardi 🤤🤤🤤