Šampanieša un aveņu sorbets

Viegla
ilgāk par 2 h
6 personām

Sastāvdaļas

600 g saldētu aveņu

300 ml šampanieša vai cita sausa dzirkstoša vīna (prosecco, cava)

100 ml dzidrā cukura sīrupa

sula no 1 citrona

miziņas no 1 citrona

svaigas avenes dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Pirms lietošanas šampanieti atdzesē saldētavā vismaz stundu.
  2. Stollar virtuves kombainā liek saldētās avenes, sīrupu, citronu sulu un miziņas.
  3. Sāk malt, lēnām lej klāt šampanieti.
  4. Gatavo masu liek stikla vai keramikas traukā, pārklāj ar pārtikas plēvi un liek saldēties uz vismaz 6–8 stundām.
  5. Pasniedz trauciņos un dekorē ar svaigām avenēm.
  6. Atvērto šampanieti uzglabā ledusskapī ar šampanieša korķi un izlieto 24 stundu laikā.

Komentāri: