Zemesriekstu ramen zupa ar griķu nūdelēm

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

BULJONAM

  • 40 ml eļļas
  • 4 daiviņas ķiploku
  • 40 g ingvera
  • sarkanais čili
  • 250 ml kokosriekstu piena
  • 200 g zemesriekstu sviesta
  • 3 ēdamkarotes sojas mērces
  • 4 ēdamkarotes saldās čili mērces
  • 500 ml ūdens

 

PASNIEGŠANAI

  • 250 g griķu nūdeļu (soba)
  • 150 g šimeji sēņu
  • 200 g mini kukurūzas
  • 2 nori lapas
  • 100 g lociņu
  • 250 g zīda tofu
  • 1 laims
  • svaiga bazilika lapiņas

Pagatavošana

  1. Pagatavo buljonu. Ingveru, ķiplokus un čili smalki sakapā, apcep 30 sekundes karstā eļļā. Pievieno pārējās buljona sastāvdaļas, uzvāra.
  2. Griķu nūdeles uzvāra sālsūdenī, nokāš un noskalo. Sēnes un kukurūzu apcep uz pannas karstā eļļā.
  3. Lēzenā šķīvī liek nūdeles, sēnes, kukurūzu, sagrieztu zīda tofu, lociņus, baziliku, sagrieztas nori lapas un pārlej ar karstu buljonu.
  4. Zupu pasniedz ar svaigu laima daiviņu.