ZEMESRIEKSTU HUMUSS

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

  • 1 tējkarote malta kumīna
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 130 g grauzdētu un sālītu zemesriekstu
  • 300 g konservētu turku jeb auna zirņu
  • 60 g tahini sezama pastas
  • 80 ml olīveļļas
  • 60 ml citronu sulas
  • 150 ml konservētu turku zirņu šķidruma
  • sāls

Pagatavošana

  1. Virtuves kombainā ber kumīnu, pievieno ķiploku, zemesriekstus un samaļ viendabīgā masā, tad tai pievieno turku zirņus un tahini un turpina malt, līdz izveidojusies gandrīz viendabīga masa.
  2. Sastāvdaļām lēnām pievieno olīveļļu, tad citronu sulu, konservēto zirņu šķidrumu un sāli pēc garšas.